Maskeer jezelf met een leuk mondkapje

Vooropgesteld, ik ben geen medisch expert maar een stijlcoach, imago consultant en personal shopper. De tips die ik je in dit blog geef zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en informatie die ik heb opgedaan door zelf onderzoek te doen naar hoe je een mondmasker op de juiste manier draagt. Wanneer je zelf een mondkapje gaat dragen, raad ik je aan om jezelf goed te laten informeren door het RIVM en andere bronnen.

Het mondmasker, het is me wat. Als je met de trein, bus, metro of tram reist is het vanaf 1 juni verplicht om een mondmasker te dragen. Ook bij sommige veerpontjes wordt een mondkapje verplicht gesteld.

Dat niet alleen, misschien draag je er ook eentje als je naar de kapper of nagelstylist gaat? Of misschien vind je het prettig om er een te dragen als je gaat winkelen.

Tot nu toe heb ik een paar keer zo’n blauw mondkapje of mondmasker (die van de dokter en tandarts en zo) opgehad. Met de warme dagen krijg ik het heet en moet ik rustig ademen wil ik geen hyperventilatie krijgen. Ik voel me er niet erg op mijn gemak in. Want naast het feit dat ik het warm krijg, voel ik me ook een beetje bekeken en neemt het voor een deel je gezichtsmimiek weg.

Tijd voor wat vrolijke kleuren en printjes dus!

Er zijn onwijs veel niet medische mondkapjes verkrijgbaar in de leukste en grappigste prints en kleuren, en je hebt ook maskers waar je nog een filtertje in kunt stoppen.

Het ene mondkapje is het andere niet, het is belangrijk dat de stof van katoen is zodat je niet gesmoord wordt en je hem kunt wassen. Ook niet onbelangrijk is dat de stof dik genoeg is en dat hij goed aansluit. Vooral dat laatste is heel belangrijk wil het mondmasker ook zijn werk doen en niet te veel lekkage geven zoals dat heet.

Als je een mondkapje draagt dan moet hij op 3 plaatsen goed aansluiten:

  1. Hij moet goed aansluiten bij je neus.
  2. De stof moet net onder je kin zitten.
  3. Ook op je wangen moet hij goed sluiten.

Nou ben ik erachter gekomen dat mijn neus scheef is (wist ik wel maar toch). Een aantal van die vrolijke mondmaskers passen me daarom niet goed, ik kan er zó een vinger in steken. Gelukkig heb ik er een paar die vrij goed zitten en anders kan ik altijd nog mijn spatmasker opzetten. 😉

Maakt je kleurtype uit bij het kiezen van een mondkapje?

Een mondmasker bedekt minimaal de helft van je gezicht en daarmee wordt je gelaat in tweeën gedeeld. Het is zonde als dit effect alleen maar versterkt wordt.

Als je bijvoorbeeld blond haar hebt of een licht kleurtype bent, zou ik je geen donker mondkapje adviseren. Dat hoeft niet gelijk wit te zijn maar kies een kleur die je goed staat of die mooi bij je oogkleur past.

Dus hoe dieper je bent qua haar- en oogkleur, hoe dieper of donkerder je mondmasker kan zijn.

Maar kies bovenal een kleur of printje die jóu aanspreekt en als je het helemaal stylish wilt aanpakken, draag je er één die bij je outfit past.

Waar vind je leuke mondkapjes?

Eén van de plaatsen waar ik toffe mondkapjes heb gevonden is F.F.L.O. in Goirle. Deze winkel verkoopt gave kleding van maat 42 – 54, allerlei sieraden en heel veel leuke cadeaus.

F.F.L.O. verkoopt verschillende modellen mondkapjes, met of zonder filter, in heel veel verschillende kleuren en printjes vanaf € 6,99. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet kiezen, een mondkapje dragen wordt bijna leuk! Woon je niet in Tilburg of omgeving? Totaal geen probleem, eigenaresse Monique stuurt het je graag op!

Ps. Deze mondkapjes zijn mij cadeau gedaan. Monique, dank je wel hiervoor! Ik zou bijna zeggen dat ik ze met plezier draag. 😉

Over Céline Rohrer

Je las een blogartikel van personalshopperstylist.nl, de website van stijlcoach en personal shopper Céline Rohrer. Leuk dat je er bent!

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt mij inschakelen voor persoonlijk kledingadvies, kleuranalyses, garderobe planning, personal shopping of imago advies. Dit zijn de meest gekozen opties:

 

Wie is Céline Rohrer?
Wat vinden mijn klanten ervan?

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *