persoonlijk kledingadvies

Mijn persoonlijkste verhaal ooit..

In de tips en inzichten die ik met je deel focus ik me op jou. Mijn werk draait immers om jou!

Maar een belangrijke reden waarom ik als personal shopper en stijlcoach ben gaan werken heeft met mijzelf te maken.. Daarom deel ik vandaag graag mijn persoonlijke verhaal met je: hoe het ooit begon. Ik vind het spannend maar ik doe het toch. Denk dat het eruit moest 😉

In 2009 zat ik op zijn zachtst gezegd niet lekker in mijn vel. Hyperventilatie, buikklachten, een relatie waarin ik niet gelukkig was en een baan waar ik me vol in stortte. Niet alleen omdat het leuk werk was, maar ook omdat ik als een berg tegen de weekenden opzag. Ik was mezelf volledig kwijt.

Ergens in januari 2010 heb ik aan de bel getrokken op het werk

Normaal gesproken ben ik vrij bescheiden maar toen eiste ik een coach. Anders zou ik me de dag erop ziek melden. Een beetje drama houdt de boel levendig, toch? 😉

Later die dag werd ik gebeld en de week erop had ik een afspraak met mijn nieuwe coach. Het eerste gesprek zette al zo veel in gang, er ging een wereld voor me open!

Ik zag weer lichtpuntjes. Langzaam kreeg ik de levenslust en de relaxedheid terug die ik van mezelf ken. En wat op dat moment heel vreemd leek maar nu echt zó logisch is: ik begon me ook anders te kleden.

De tijd dat ik niet goed in mijn vel zat droeg ik voor mijn doen kleurloze kleding, bruine capuchontruien en lange spijkerrokken. Er is niks mis met deze kledingstukken an sich, maar het past totaal niet bij wie ik ben, hoe ik mezelf wil voelen en laten zien aan de wereld. Ik creëerde een veilig holletje die ik aantrok als ik naar buiten ging want het liefst wilde ik niet gezien worden. Let vooral maar niet op mij.

Maar toen ging ik terug naar waar mijn wieg heeft gestaan

Zo zeggen ze dat, hè? Al sinds ik een klein meisje ben, heb ik een bovennatuurlijke interesse voor kleding. En als tiener beleefde ik grote ups en downs. Maar als ik een outfit droeg waarin ik me mooi en zelfverzekerd voelde, nou, dan kon ik de hele wereld aan!

Blijkbaar begreep ik de kracht van kleding toen al heel goed. Wat het met je doet en hoe belangrijk kleding en stijl werkelijk is

Naarmate ik me beter ging voelen, vond ik het weer fijn om met kleding bezig te zijn. Ik koos andere kleuren, droeg leuke jurken, gezellige oorbellen en lakte mijn nagels. Ik besteedde aandacht aan hoe ik mezelf kleedde. Het voelde geweldig!

Mijn moeite ging niet onopgemerkt. Op de school waar ik werkte kreeg ik van iedereen complimentjes, dat ik er zo goed uitzag. Dat doet ontzettend veel met je.

En weet je? Als ik er goed uitzag aan de buitenkant dan hielp dat ook aan de binnenkant. Ik voelde me binnen een mum van tijd weer de oude vrolijke gezellige Céline, maar dan 2.0!

Totdat ik me tijdens het coachingstraject realiseerde..

Dat ik niet meer voor een baas wilde werken. Oops. Mijn ouders, broertje en schone zus zijn allemaal ondernemers, dat zit er dan toch in.

Maar waar ga ik dan een bedrijf in starten? Privédetective, binnenhuisarchitect, makelaar? Allemaal serieuze opties – ook de privédetective ja – maar het liefst wilde ik naast het helpen van mensen óók met kleding bezig zijn.

No risk, no fun is mijn motto: dus trok ik de stoute schoenen aan en ben opleidingen gaan volgen op het gebied van kledingadvies, personal shoppen en imago coaching. Eind 2011 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik ervoor gegaan.

Sinds 10 jaar adviseer én inspireer ik leuke vrouwen en mannen, net als jij, met hun kleding en stijl. Zodat ook jij ervaart hoe heerlijk het is wanneer jij jezelf mooi, zelfverzekerd en lekker voelt in de kleding die je draagt. Je uiterlijk en innerlijk versterken elkaar, laat zien wat voor een gaaf mens je bent!

En nu?

Nu voel ik me heerlijk in alles wat ik draag. Ik heb niet superveel kleding zoals sommige mensen misschien zouden denken, maar mijn garderobe is een schatkist aan combinaties met lievelingsstukken die ik even graag draag. Mijn kleding onderstreept mijn persoonlijkheid en wérkt ook echt voor me.

En natuurlijk heb ik ook weleens (kleding)stress. Het enige constante in het leven is immers verandering, toch? 😉 Dan maak ik even pas op de plaats en ga ik terug naar de basis: wie ben ik, wat heb ik nodig? Op zulke momenten past mijn kleding en stijl zich ook aan. Als je weet wat je nodig hebt, in je leven en daarmee ook in je kledingkast, is het makkelijker om bij te sturen.

Maar jij? Wie helpt jou daarbij? Je hoeft en kunt het namelijk niet alleen doen. Als dit iets is waar ik jou bij kan helpen, stuur je me dan een berichtje?

PS. Voor de duidelijkheid, je hoeft echt niet iets meegemaakt te hebben om met mij samen te werken. Ik vind het gewoon belangrijk dat je weet waarom ik doe wat ik doe. En dat ik niks liever wil dat ook JIJ elke dag dat positieve gevoel aantrekt. Het is namelijk onbetaalbaar wanneer je vol zelfvertrouwen en blij over jezelf de deur uitstapt en op pad gaat!

8 antwoorden
 1. Hetty
  Hetty zegt:

  Lieve Céline, wat lief dat je dit met ons hebt willen delen en wat fijn dat je zo goed gekozen hebt , ik ben blij met je ❣❣❣

  Beantwoorden
 2. Gerdy ter Denge
  Gerdy ter Denge zegt:

  Hoi Céline
  Wat dapper van je om dit verhaal te delen.Je hebt mij alweer een aantal jaren geleden erg geholpen met het vernieuwen van mijn kledingkeuze. Door ziekte e.d.gaat het op dit moment wat minder met mij en ik zou heel graag jou hulp weer willen. Wil jij contact met mij opnemen.
  Hartelijke groeten Gerdy

  Beantwoorden
 3. Nicole
  Nicole zegt:

  Hi Céline, Wat heb je dat gedurfd geschreven. Ik herken ook het 1 en ander. Zit nog (half) in mijn donkere kleding garderobe, maar hoop hier binnenkort weer uit te komen. Ben hard bezig. Een keer mijn garderobe doorlopen staat nog steeds op mijn verlanglijstje, maar ik moet nog even door sparen. Zo tof dat je je draai nu gevonden hebt in je styliste werk. Het is je gegund.

  Groet, Nicole

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.