persoonlijk kledingadvies

Mijn persoonlijkste verhaal ooit..

In de tips en inzichten die ik met je deel focus ik me op jou. Mijn werk draait immers om jou!

Maar een belangrijke reden waarom ik als personal shopper en stijlcoach ben gaan werken heeft met mijzelf te maken.. Daarom deel ik vandaag graag mijn persoonlijke verhaal met je: hoe het ooit begon. Ik vind het spannend maar ik doe het toch. Denk dat het eruit moest 😉

In 2009 zat ik op zijn zachtst gezegd niet lekker in mijn vel. Hyperventilatie, buikklachten, een relatie waarin ik niet gelukkig was en een baan waar ik me vol in stortte. Niet alleen omdat het leuk werk was, maar ook omdat ik als een berg tegen de weekenden opzag. Ik was mezelf volledig kwijt.

Ergens in januari 2010 heb ik aan de bel getrokken op het werk

Normaal gesproken ben ik vrij bescheiden maar toen eiste ik een coach. Anders zou ik me de dag erop ziek melden. Een beetje drama houdt de boel levendig, toch? 😉

Later die dag werd ik gebeld en de week erop had ik een afspraak met mijn nieuwe coach. Het eerste gesprek zette al zo veel in gang, er ging een wereld voor me open!

Ik zag weer lichtpuntjes en kreeg langzamerhand die passie terug die ik van mezelf ken. En wat toen heel gek leek maar nu echt zó logisch is: ik begon me ook anders te kleden!

De tijd dat ik niet goed in mijn vel zat droeg ik kleurloze kleding, bruine capuchontruien en lange spijkerrokken. Er is niks mis met deze kledingstukken an sich, maar het past totaal niet bij mij! Ik creëerde een veilig holletje die ik aantrok als ik naar buiten ging want het liefst wilde ik niet gezien worden.

‘Ik ging terug naar waar mijn wieg heeft gestaan’

Zo zeggen ze dat, hè? Al sinds ik een klein meisje ben, heb ik een enorme passie voor kleding. En als tiener beleefde ik elke emotie die je maar kunt bedenken, maar als ik een outfit droeg waarin ik me mooi en zelfverzekerd voelde, nou, dan kon ik de hele wereld aan!

Blijkbaar wist ik toen al heel goed hoe belangrijk kleding is en wat het met je doet.

Dus toen ik me beter begon te voelen, vond ik het fijn om weer met kleding bezig te zijn. Ik koos andere kleuren, droeg leuke jurken, gezellige oorbellen en mijn nagels gelakt. Ik besteedde er echt aandacht aan. En leuk dat ik het vond!

Mijn moeite ging niet onopgemerkt. Op de school waar ik werkte kreeg ik van iedereen complimentjes. Dat ik er zo goed uitzag. Dat doet ontzettend veel met je.

En weet je? Als ik er goed uitzag aan de buitenkant, hielp dat ook aan de binnenkant. Ik voelde me binnen een mum van tijd weer de oude Céline, maar dan 2.0!

Totdat ik me tijdens het coachingstraject realiseerde

Dat ik niet meer voor een baas wilde werken. Oops. Mijn ouders, broertje en schone zus zijn allemaal ondernemers, dat zit er dan toch in.

Maar waar ga ik dan een bedrijf in starten? Privédetective, binnenhuisarchitect, makelaar? Allemaal serieuze opties – ook de privédetective ja – maar het liefst wilde ik naast het helpen van mensen óók met kleding bezig zijn.

No risk, no fun is mijn motto: dus trok ik de stoute schoenen aan en ben in mijn vrije tijd opleidingen gaan volgen op het gebied van kledingadvies, personal shoppen en imago coaching. Eind 2011 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik ervoor gegaan.

Sinds 8 jaar adviseer én inspireer ik leuke vrouwen en mannen met hun kleding en stijl. Zodat ook zíj ervaren hoe heerlijk het is wanneer jij jezelf mooi, zelfverzekerd en lekker voelt in de kleding die je draagt. Je uiterlijk en innerlijk versterken elkaar, laat zien wat voor een gaaf mens je bent!

En nu?

Nu voel ik me heerlijk in alles wat ik draag. Ik heb niet superveel kleding zoals sommige mensen misschien zouden denken, maar mijn garderobe is een schatkist aan combinaties met lievelingsstukken die ik even graag draag. Mijn kleding onderstreept mijn persoonlijkheid en wérkt ook echt voor me.

En eens in de zoveel tijd, als ik veel stress ervaar, voel ik dat gevoel van toen sluimeren. Het enige constante in het leven is immers verandering, toch? 😉

Dan trek ik weer aan de bel en ga ik terug naar de basis: wie ben ik en wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? Op zulke momenten past mijn kleding en stijl zich ook aan. Voor mij is het dan makkelijk bijsturen om te zien wat ik nodig heb van mijn kleding.

Maar jij? Wie helpt jou daarbij? Je hoeft en kunt het namelijk niet alleen doen. Als dit iets is waar ik jou bij kan helpen, stuur je me dan een berichtje?

PS. Voor de duidelijkheid, je hoeft echt niet iets meegemaakt te hebben wil je met mij samenwerken. Ik vind het gewoon belangrijk dat je weet waarom ik doe wat ik doe. En dat ik niks liever wil dat ook JIJ elke dag dat positieve gevoel aantrekt. Het is namelijk onbetaalbaar wanneer je vol zelfvertrouwen en blij over jezelf de deur uitstapt en op pad gaat!

Je las net een blog van Céline Rohrer

Ik schrijf niet alleen blogs. Als stijlcoach en personal shopper help ik jou te kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl.

Misschien wil je weten wat ik nog méér voor je kan doen, en hoe jou dat verder helpt:

 

Wat nog meer? 

Over mij
Klantervaringen

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
8 antwoorden
 1. Hetty
  Hetty zegt:

  Lieve Céline, wat lief dat je dit met ons hebt willen delen en wat fijn dat je zo goed gekozen hebt , ik ben blij met je ❣❣❣

  Beantwoorden
 2. Gerdy ter Denge
  Gerdy ter Denge zegt:

  Hoi Céline
  Wat dapper van je om dit verhaal te delen.Je hebt mij alweer een aantal jaren geleden erg geholpen met het vernieuwen van mijn kledingkeuze. Door ziekte e.d.gaat het op dit moment wat minder met mij en ik zou heel graag jou hulp weer willen. Wil jij contact met mij opnemen.
  Hartelijke groeten Gerdy

  Beantwoorden
 3. Nicole
  Nicole zegt:

  Hi Céline, Wat heb je dat gedurfd geschreven. Ik herken ook het 1 en ander. Zit nog (half) in mijn donkere kleding garderobe, maar hoop hier binnenkort weer uit te komen. Ben hard bezig. Een keer mijn garderobe doorlopen staat nog steeds op mijn verlanglijstje, maar ik moet nog even door sparen. Zo tof dat je je draai nu gevonden hebt in je styliste werk. Het is je gegund.

  Groet, Nicole

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *