De tijd checken op je telefoon of horloge?

3 Redenen waarom het een goed idee is om een horloge te dragen

Al een paar maanden kriebelt het, ik heb zin om weer een horloge te dragen. Een aantal jaar geleden nam ik nogal rigoureus afscheid van mijn flamboyante en opvallende horloges. Ik had er geen zin meer in. Het voelde als een blok aan mijn been, mezelf door de tijd te laten leiden. Op mijn telefoon kan ik ook zien hoe laat het is en anders vraag ik het wel aan iemand. Dacht ik..

Tótdat ik mezelf laatst iets realiseerde. Meerdere inzichten eigenlijk! Ik deel 3 redenen met je waarom ik van mening ben veranderd en op zoek ben naar een mooi horloge.

1. Het is beleefder om op je horloge te kijken

Je kunt snel even op je telefoon kijken hoe laat het is, er hangt altijd wel een klok ergens én je hebt ook een mond gekregen om naar de tijd te vragen. Dus waarom zou je een horloge dragen als het jou alleen om het praktische gaat?

Tja. Het lijkt onschuldig, maar heb je er weleens aan gedacht hoe het op je gesprekspartner overkomt als jij je telefoon uit je tas of broekzak haalt en erop kijkt? Je geeft daarmee, onbewust, een signaal af wat je misschien liever niet wilt afgeven. De ander kan denken dat je niet geïnteresseerd bent in een gesprek en afleiding zoekt. Of dat je misschien wilt kijken of je nog berichtjes hebt van interessantere mensen.

En ik weet niet of jij dit ook hebt maar als ík op mijn telefoon kijk raak ik afgeleid. Dan zie ik dat er een berichtje is of dat iemand een reactie heeft geplaatst op een post. Niet de bedoeling. Daarna kan ik nog een keer op mijn telefoon kijken want ik ben dan allang vergeten hoe laat het was!

Daarentegen is er niks mis mee wanneer jij tijdens een gesprek een blik op je horloge werpt. Want daar is dat ding voor bedoelt. Voel je wat ik bedoel?

2. Een horloge geeft een betrouwbaar signaal af

Iemand die altijd netjes op tijd is wordt over het algemeen ook gezien als een betrouwbaard persoon. Niet dat het dragen van een horloge jou ineens altijd op tijd laat komen, maar punctualiteit linken we nu eenmaal vaak aan betrouwbaarheid. De achterliggende redenatie is immers ‘hoe kun je op tijd komen als je geen horloge draagt?’ Daarom geeft het dragen van horloge een positief signaal af op onze omgeving.

3. Het is een mooi accessoire om je persoonlijkheid mee te onderstrepen

Hoe ziet een ander wie jij bent? Je uitstraling en de kleding die je draagt vertelt jouw persoonlijke verhaal. Accessoires zoals een horloge is daarmee een mooie manier om je persoonlijkheid te onderstrepen en je eigen imago mee op te bouwen. Kies een horloge dat bij je persoonlijke stijl past, je kunt er stiekem veel persoonlijkheid in kwijt!

Inspiratie: verschillende stijlen horloges

Kijk maar eens mee naar deze horloges. Hieronder geef ik je 6 suggesties in verschillende stijlen. Ik ben benieuwd welke jou het meest aanspreekt?

Horloges in verschillende stijlen
  1. Een horloge met een eenvoudig ontwerp. Toegankelijk en verfijnd. Mooi te dragen bij zowel zilveren als gouden sieraden.
  2. Een echt tijdloos chique horloge. Dit horloge kun je goed combineren in verschillende stijlen kleding. Ook hartstikke leuk om hier wat armbandjes bij te dragen.
  3. Mijn persoonlijke favoriet, heerlijk romantisch en elegant! Omdat er ook zilver- en wit tinten in voorkomen kun je ook bij dit horloge zowel zilveren als gouden sieraden dragen.
  4. Een groot en robuust horloge voor als je van trendy en stoer houdt.
  5. Door de verrassende vorm van de klok heeft dit horloge een creatieve en elegante uitstraling.
  6. Hou je van asymmetrisch? Dan zal dit horloge je zeker aanspreken. Lekker flamboyant en toch ook stoer!

Over Céline Rohrer

Je las een blogartikel van personalshopperstylist.nl, de website van stijlcoach en personal shopper Céline Rohrer. Leuk dat je er bent!

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt mij inschakelen voor persoonlijk kledingadvies, kleuranalyses, garderobe planning, personal shopping of imago advies. Dat kunnen we op twee manieren doen, live of op afstand online.

Dit zijn de meest gekozen opties:

 

Wie is Céline Rohrer?
Wat vinden mijn klanten ervan?

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *