Persoonlijk kledingadvies: ontdek jouw unieke kledingstijl

Een personal shopper: dat is toch niks voor jou, of wel?

“Het gaat om zoveel meer dan ik verwacht had. Het gaat niet alleen om mijn kleding. Het gaat echt om wie ik ben, wat ik wil uitstralen in mijn verschillende rollen en jij vertaalt dat op de een of andere manier in mijn uitstraling en kleding. Eindelijk voel ik me zoals ik me wíl voelen.”

Ik hoor het vaker, dat mijn kledingadvies om zoveel meer gaat dan ze verwacht hadden. Logisch, kleding is niet alleen een communicatiemiddel maar ook emotie. Vooral emotie! Daarbij, mijn werk blijft een beetje tot de verbeelding spreken, hoe goed ik de dingen ook vertel.

Er zijn daarom 2 aspecten die ik met je deel in dit blog. Allereerst trek ik het rookgordijn op en vertel ik hoe een afspraak precies in zijn werk gaat. Daarna neem ik je mee achter de schermen en vertel ik over mijn klanten.

Als je mijn werk een functienaam zou geven dan heet ik een imagoconsultant. Zelf noem ik me personal shopper en stijlcoach. Ik doe dit werk sinds 2011 en ongeveer 90 procent van mijn klanten zijn vrouwen. De rest zijn moedige mannen met wie ik even graag samenwerk.

Ik adviseer en inspireer 1-op-1 en in workshops, voor particulieren en bedrijven. Je kunt bij me terecht voor:

“Ben jij net zoiets als de modepolitie?”

“Geef je mensen een hele make-over?”
“Zeg jij dan wat iemand wel of niet moet dragen?”

Extreme voorbeelden, maar er bestaan nogal wat misvattingen over mijn vak. Dat het net zoals die show van Trinny & Susannah zou zijn of What not to wear. Ik zeg altijd “Als dat zo zou zijn, dan zou je van A naar Z gaan. Zo’n extreme verandering voelt toch niet prettig?” En trouwens, hoe zou het met je verder gaan? Hoe zou je het dan het volgende seizoen doen? Sterker nog, wat trek je dan de volgende dag aan?

Ik ben niet van de one night stands, ik hou van langdurige relaties

Dat is trouwens niet helemaal waar.. Want ik ga even lief eenmalig met je shoppen en ik kom ook graag een keer bij je thuis voor je garderobe maar als ik eerlijk ben, dan is een dagdeel meestal te beperkt. Er is na zo’n ochtend of middag namelijk nog veel meer waar we mee aan de slag kunnen! En ik kan onmogelijk al mijn kennis en creativiteit in een halve dag stoppen. Daar word jij ook niet beter van.

Ik werk daarom het liefst voor een langere tijd met je samen. Het is een proces en de dingen die je in je leven hebt geleerd of irrationele overtuigingen die je hebt opgebouwd moet je als het ware weer afleren. Daarbij heeft een jaar meerdere seizoenen én heb jij in je leven meerdere rollen die je vervult en die om verschillende outfits vragen.

Welk verhaal vertel jij met je kleding?

Want je kent jezelf en je kwaliteiten. Je hebt daarom allerlei verschillende rollen in je leven die je plezier geven maar die soms ook erg druk zijn. Dan wil je dat jouw kleding je zelfvertrouwen geeft en ook laat zien wie je bent. En daar zit het hem.

Teveel vrouwen vragen zich af of ze er wel goed uitzien, ze voelen zich niet altijd prettig in hun kleding. De kleding die ze dragen straalt niet uit wie ze werkelijk zijn. Dat leidt af en dat is frustrerend. Ik zorg ervoor dat die gave vrouwen hun persoonlijkheid laten zien in hun kleding. Zodat zij zorgeloos en met zelfvertrouwen kunnen doen waar ze goed in zijn. Waar ze ook zijn en wat ze ook doen.

Persoonlijke stijlwoorden
Mooie kunstkaarten waar jij je eigen Stijlrecept op schrijft. Een bijzonder moment!

Ik bepaal niet wat jij draagt

Mijn mening opleggen is niet wat ik doe en ik bepaal ook niet wat jij draagt. Wat dan wel? Als stijlcoach werk ik met jouw unieke kwaliteiten. Wat zijn je ideeën, waar word je gelukkig van, je waarden, normen, talenten?

Het gaat over het in balans brengen van je innerlijk en uiterlijk.
Wat jij als persoon nodig hebt, hoe jij je voelt in je kleding.
Dáár besteed ik aandacht aan. Wat wij samen doen is daarom misschien wel veel meer dan je zou denken.

Hoe gaat het dan precies in zijn werk?

Het begint met post in je brievenbus! Want als jij en ik gaan samenwerken krijg je van mij huiswerk. Het huiswerk is leuk om te doen en je wordt er echt niet op beoordeeld maar voor jou begint op dat moment al het bewustwordingsproces.

Wanneer wij samen aan de koffie zitten luister ik naar je, stel je vragen, schrijf ideetjes en stijlwoorden op die binnen ploppen en samen lopen we je huiswerk door. Ik wil begrijpen waar je staat en hoe ik jou het beste kan helpen. Wat zijn je stijlwensen en doelen, wat wil je uitstralen? En ik begrijp dat dit soms spannend voor je is maar geloof me, het is ontzettend leuk en je mag helemaal jezelf zijn!

Kledingcombinaties uit je eigen kast
2 Broeken, 7 tops en 1 jasje = eindeloos combineren met elkaar!

Daarna gaan we naar je kledingkast en nemen we samen je garderobe door. Als je vragen hebt over bepaalde kledingstukken bespreken we waarom dit wel of niet voor je zal werken. Want weet je, we ontwikkelen onszelf. Bewust of onbewust. En wat daarom een paar jaar geleden prima voor je werkte, kan nu ineens heel anders zijn door je stemming of je levensfase. Je persoonlijke stijl en hoe jij je kleedt is daarmee een doorlopend proces.

Maar we nemen, op jouw voorwaarden, ook afscheid van kledingstukken: ruimen we tijdelijk op, gaat het in de relikwieëndoos, naar de coupeur om te vermaken of geef je het weg? We kijken of je bepaalde items mist in je kast. En dan komt het allerleukste: ik laat je zien hoe we jouw Stijlrecept vertalen naar combinaties met de kleding en accessoires die je al hebt. Dat is elke keer zo’n gaaf moment! Bewust outfits samenstellen die laten zien wie je bent en wat je wilt uitstralen. Het werkt gewoon.

In het kort doen we dus het volgende in zo’n eerste afspraak:

  • We creëren jouw unieke en persoonlijke Stijlrecept
  • We maken nieuwe combinaties met de kleding die je al hebt en die jouw stijlwoorden tot leven brengen
  • Wat bespreken je doelen op het gebied van kleding en stijl en wat we in de vervolgafspraken gaan doen
  • We starten een lijst met garderobe benodigdheden voor een eventuele shoppingsessie

Gaan we ook nog shoppen, Céline?

Als het nodig is wel ja. Dan ga ik al voorshoppen voor jou en als we afspreken voor koffie in het café heb ik al een voorselectie gemaakt. Zo word jij niet overweldigd door het aanbod in de winkels. Dat is namelijk precies wat er vaak gebeurd als jij alleen gaat winkelen. Als je met mij winkelt garandeer ik je de meest relaxte en beste shopervaring ooit. 😊

Maar het gebeurt ook weleens dat we niet gaan winkelen na onze eerste afspraak omdat jij al genoeg leuke kleding hebt om mee te werken. Ik wil je namelijk niks nieuws laten kopen als jij al genoeg hebt of als ik niet goed weet wat er in je kast hangt.

Hoe winkelen wij samen?

Maar stel jij en ik gaan wel de stad onveilig maken. Hoe kies ik de kleding uit? Dat doe ik met behulp van jouw Stijlrecept die we samen hebben gecreëerd, de notities die ik heb gemaakt, mijn kennis van de collecties en winkels én ook met mijn intuïtie. Ik vertaal de woorden van mensen naar vormen, stoffen, kleuren, printjes, karakteristieken en details in kleding.

personal-shopper-winkelen met een stylist
De grote voordelen van winkelen met mij als personal shopper: alles wat je koopt zit fijn, je voelt je er mooi in en het past bij wat je wilt uitstralen. Daarbij ben je veel sneller klaar en reken je af met onnodige kosten, miskopen en stijltwijfels

De kleding die je past zal best uit je comfortzone zijn maar onthoud mijn doel: en dat is dat jij je mooi, zelfverzekerd en prettig voelt in je kleding. Jij koopt alleen waar je echt blij van wordt en wat een goede aanvulling is op de kleding die je thuis al hebt.

Oké, en hoe gaat het dan verder nadat we zijn gaan winkelen?

Nou, als we hebben geshopt kom ik weer gezellig bij je voor een garderobecheck. We bespreken hoe de nieuwe kleding bevalt, wat je nog niet hebt aangehad en wat wel. En uiteraard gaan we weer volop combineren en outfits creëren! Allemaal in kleine stapjes zodat je kunt leren hoe het proces werkt.

Daarna kun jij weer vrolijk vooruit met complete outfits en ontelbare combinaties waarin jij je 100% jezelf voelt. En als het nieuwe seizoen aanbreekt of je behoefte hebt om weer even bewust met je kleding bezig te zijn omdat er wat veranderingen zijn geweest, groot of klein, dan bekijken we samen hoe ik je kan helpen.

Gaat het alleen over kleding zelf?

Nee zeker niet. Het gaat om het totaalplaatje. Dat jij je fantastisch voelt in je uitstraling en in volle glorie jezelf durft te zijn. En daar hoort je kapsel, je make-up en accessoires ook bij. Ik kies graag samen met jou sieraden en monturen uit. En ik adviseer je ook graag over je mooiste make-upkleuren, welke broek- en roklengtes het beste bij je passen en wat voor kapsel mooi bij je zou staan. Maar ik ben geen coupeur, visagist of kapper. Daarom heb ik een netwerk van de juiste mensen die je hierbij helpen.

Wie zijn mijn klanten?

Ik werk met vrouwen en mannen die er klaar voor zijn om zich open te stellen. Die dieper willen gaan en vooruit willen in het leven. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je doet, het gaat om de toekomst. Waar sta je en waar wil je naartoe. Uiteraard op jouw snelheid, ritme en voorwaarden. Ben je benieuwd naar de achtergrond van mijn klanten?

Ik ontmoet zoveel leuke vrouwen en mannen. Ze nemen me ieder op hun eigen wijze mee in hun wereld en wat ze willen. Ze stellen zich kwetsbaar op en dat vind ik echt heel bijzonder en een privilege. Daarom geef ik ook altijd aan, voel je vrij in wat je zegt en voelt. We lachen samen, soms een traan en geen gesprek is te gek. Ik respecteer mijn klanten en vind het fijn dat ze mij vertrouwen.

Het is leuk om te horen hoe zij tegen hun kleding aankijken en wat ze belangrijk vinden. Hoe ze bepaalde kledingstukken combineren en waarom zij denken dat een bepaald item niet werkt. Want dan kan ik mijn suggesties geven hoe het wél zou kunnen werken voor hen.

Mijn favoriete moment

Is als mijn klant een nieuwe combinatie uit haar eigen garderobe draagt die ik heb samengesteld en dan zegt “Ooooh, dit had ik echt nooit zelf bedacht, hoe leuk!” Een ander fantastisch moment is als mijn klant de paskamer uitkomt en haar ogen beginnen te stralen, ondanks dat ze dacht dat het niet zou staan. Ik zie op dat moment het zelfvertrouwen groeien. Zo mooi!

De beste investering die je kunt maken is in jezelf en weet je wat pas écht ‘in de mode’ is? Jouw eigen stijl en zelfverzekerdheid! Daarom ben ik jouw stijlcoach, personal shopper en cheerleader. Ik moedig je aan, help je op weg, adviseer en inspireer jou het allerbeste en allermooiste uit jezelf te halen!

Over Céline Rohrer

Je las een blogartikel van personalshopperstylist.nl, de website van stijlcoach en personal shopper Céline Rohrer. Leuk dat je er bent!

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt mij inschakelen voor persoonlijk kledingadvies, kleuranalyses, garderobe planning, personal shopping of imago advies. Dat kunnen we op twee manieren doen, live of op afstand online.

Dit zijn de meest gekozen opties:

 

Wie is Céline Rohrer?
Wat vinden mijn klanten ervan?

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *