4 Tips hoe te shoppen in je eigen kledingkast

Antwoord op de 5 meest gestelde vragen over mijn werk

Mijn werk spreekt soms een beetje tot de verbeelding. Dat begrijp ik heel goed. Ik krijg regelmatig vragen over wie mijn klanten zijn, wat ik zoal doe en hoe ik als stijlcoach en personal shopper nou precies te werk ga.

Ook laatst, toen ik op de netwerklunch van Bites & Business was, stelden de dames mij leuke vragen.

Dus in plaats van mijn inzichten en inspiratie met je te delen op het gebied van kleding en stijl, beantwoord ik in deze podcast en blog de vragen die ik het meest krijg over mijn werk. Super leuk en ook heel belangrijk!

Waarom krijg je een kijkje in de keuken van mijn werk?

Ik merk dat we in Nederland toch nog vaak het idee hebben dat we het allemaal zelf moeten kunnen. Of dat er überhaupt mensen zijn die anderen daarbij helpen. Er gaat dus bij de meeste van mijn klanten best een proces aan vooraf voordat ze besluiten om hulp te vragen. Hoe fijn is het dan om een kijkje in de keuken te krijgen.

Daarnaast is het zo dat mijn vakgenoten en ik ieder onze eigen manier van werken hebben en niet iedereen hetzelfde aanbiedt. En omdat het een persoonlijk iets is, is het natuurlijk wel fijn als je voor jezelf een verantwoordelijke keuze kan maken met wie jij de beste klik hebt, of je bij haar terecht kan voor waar je naar op zoek bent en of haar werkwijze je aanspreekt.

Dus, heb jij er weleens aan gedacht om met een stijlcoach of personal shopper samen te werken? Of ben je benieuwd naar het reilen en zeilen van mijn werk? Dan is deze aflevering voor jou!

Luister hier aflevering 6: Antwoord op de meest gestelde vragen over mijn werk

Als je liever leest, heb ik hieronder de tekst voor je uitgewerkt.

Vraag 1: Wat voor klanten heb je?

Mijn korte antwoord op deze vraag is altijd: leuke vrouwen net zoals jij en ik.
En als een ondernemer mij deze vraag stelt, dan bedoelen ze of ik me richt op een bepaalde niche of doelgroep. Nee, niet specifiek nee.

Kijk, een paar keer in je leven verander je als mens. Zodra er bij jou iets verandert, bewust of onbewust, dan voel je dat in je garderobe want kleding is energie.

Zo kan dus dat ene jasje waar jij je vorig jaar nog zo zelfverzekerd in voelde, nu ineens niet meer goed ‘voelen’. Misschien heb je dit wel eens gehad. Je begrijpt er rationeel niks van, maar je gevoel zegt ‘Nee: dit moet anders’. Dat is het punt waarop veel vrouwen bij mij komen.

Ik help veelal vrouwen, en een aantal moedige mannen, die vastlopen bij wat zij denken dat moet of hoort

Ze weten niet hoe ze hun kleding kunnen combineren, voelen zich onzeker over hun eigen stijl en hebben daardoor geen plezier meer van hun garderobe.

Ze willen graag weten wat ze moeten dragen. Ik help ze om uit te vinden welke kleding past bij hun persoonlijkheid en laat ze met andere ogen naar kleding en zichzelf kijken zodat ze elke dag uitstralen hoe ze zich voelen en vol zelfvertrouwen voor de dag kunnen komen.

Nou was ik laatst met een hele leuke vrouw op pad in Den Bosch. We waren aan het afronden en ze stond in één van haar outfits voor de spiegel in het pashokje toen ze zei: “Het voelt alsof ik mezelf weer gevonden heb.”

Ik keek haar aan en zei ‘Deze móet ik even opschrijven’ want dit is PRECIES waar het om gaat. Dat jij in de spiegel kijkt en denkt ‘Yes, dit ben ik. Zo wil ik me voelen!’

En dan kom ik graag even terug op waarom ik geen specifieke doelgroep heb: Het maakt dus helemaal niet uit wat je achtergrond, leeftijd, kledingmaat of beroep is. Of je nou ondernemer, werknemer, leidinggevende of gepensioneerd bent. Iedereen heeft het recht en de mogelijkheid om zich zelfverzekerd te voelen in hun kleding.

Dat vind ik juist ook het leuke, al die verschillende persoonlijkheden, beroepen en vraagstukken. Wat ze wél gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk leuke vrouwen en mannen zijn, die met beide benen in het leven staan, die zich net als jij en ik graag goed willen voelen in hun kleding. In leeftijd variëren ze tussen de 20 en 85, waarbij de meeste vrouwen en mannen tussen de 35 en 65 zijn.

Kan ik ál deze mensen helpen?

Ja. Want JIJ als persoon, JOUW persoonlijkheid is het uitgangspunt, de basis. Alle antwoorden zitten al in jou. Moet je hiervoor stijlgevoel hebben? Nee hoor, helemaal niet. Daar wordt je niet mee geboren, maar kun je wél leren of verbeteren.

Het is maar net waar je tegenaan loopt. De één heeft vooral nieuwe ideeën nodig of heeft door een druk leven te weinig tijd. De ander heeft volgens haarzelf totaal geen gevoel voor kleding of combineren en weer een ander vindt winkelen vreselijk.

Waar ik samen met jou aan werk is jouw binnenkant van buiten te laten zien zodat jij je zelfverzekerd en lekker voelt in je kleding.

Vraag 2: Waar willen jouw klanten hulp bij? Waar zijn ze naar op zoek?

Dit verschilt, je raadt het al, ook per klant. Dat maakt mijn werk ook zo ontzettend leuk en boeiend.

Als ik het zou samenvatten in één alinea dan willen de meeste vrouwen graag een overzichtelijke kledingkast met alleen maar kleding en schoenen die ze graag en vaak dragen en die hen helpt hoe ze zich willen voelen in hun kleding zodat ze vol zelfvertrouwen voor de dag komen.

Ik weet zeker dat dit iets is waar we allemaal naar streven. Toch?

Maar, ik zal een aantal veelvoorkomende wensen van mijn klanten benoemen:

 • Me zelfverzekerd en helemaal mezelf voelen in wat ik aan heb in plaats van dat ik mezelf gedurende de dag onzeker voel over mijn kledingkeuzes en stijl.
 • Met plezier en vertrouwen een outfit uitkiezen in plaats van elke dag balend voor mijn kast te staan niet wetende wat ik aan moet.
 • Meer variatie en genoeg kleding en combinaties voor werk, afspraken en privé in plaats van altijd maar dezelfde paar setjes te dragen.
 • Met een idee naar de winkel gaan en ook weten waar ze mijn stijl verkopen in plaats van (teveel) kleding kopen en er thuis al spijt van hebben of niet weten wat ik ermee moet.
 • Overzicht en rust in mijn kast in plaats van kleding die niet meer bij me past. Letterlijk en figuurlijk.
 • En er komen ook regelmatig vrouwen naar me toe die in het verleden ergens een keuradvies of figuuradvies hebben gehad maar hierop vastlopen.
 • Uiteindelijk willen we onszelf allemaal zelfverzekerd, en lekker voelen in onze kleding en weten welke kleding er nou precies het beste bij ons past. Bij ons als persoon, ons figuur en onze levensstijl.

Vraag 3: Waarvoor kunnen mensen bij je terecht? Wat bied je precies aan?

Op mijn website kun je kiezen uit verschillende manieren hoe ik je kan helpen zodat er voor iedere vraag en portemonnee altijd iets is wat perfect past. (Heb je het woordgrapje door? 😉)

Om te beginnen, heb ik een digitaal stappenplan met mini videotraining, Het Geheim van de Georganiseerde Garderobe. Deze is geschikt als je zelf je garderobe wil doornemen & opruimen maar daarbij wel professionele tips wilt. Het stappenplan is ook geschikt als kennismaking om daarna samen met mij verder aan de slag te gaan.

Dan heb ik, tot nu toe, geen groepsprogramma’s, en workshops die organiseer ik graag op aanvraag.

Dus buiten het digitale stappenplan, werk ik altijd één-op-één met jou zodat ik me volledig op jou kan focussen en jij het meeste haalt uit onze tijd samen.

 • Dat kan met een garderobecheck, bij jou thuis of online als je ver weg woont.
 • We kunnen samen gaan winkelen, personal shopping.
 • Heb je alléén behoefte aan nieuwe combinaties uit je eigen kast, dan is Je Digirobe heel geschikt.
 • En als laatste is er de Jouw Stijl op Maat. Jouw Stijl op Maat is mijn meest complete (en in verhouding voordeligste) pakket en ook de populairste want daarin zit 8 uur advies die je naar eigen wens kan invullen. Echt zó leuk!

Vraag 4: Hoe gaat het in zijn werk als we eenmaal aan de slag gaan samen?

Dit vind ik wel belangrijk om te delen want er zijn veel vrouwen die het best spannend vinden om met een stijlcoach of personal shopper samen te gaan werken.

Voordat we elkaar ontmoeten, ontvang je eerst wat huiswerk. Geen zorgen hoor, je wordt er niet op beoordeeld. Er is geen goed of fout!

Door de invulopdrachten ga je al anders naar kleding en jezelf kijken. Dat niet alleen, ook het praktische voorwerk wat je krijgt (luister: tips om je kast op te ruimen) zet bij mijn klanten het bewustwordingsproces al in gang. En uiteraard geeft het huiswerk mij ook een goed beeld van jou en je situatie zodat we het maximale uit onze tijd halen.

Maar er is nóg een reden waarom de voorpret al begint vóórdat we elkaar ontmoet hebben.

Je garderobe is de meest persoonlijke ruimte in je huis. Allerlei goede en slechte herinneringen leven in die kast, net als je onzekerheden.

Het is niet eenvoudig om een buitenstaander (ik, in dit geval) zomaar binnen te laten. Laat staan in je slaapkamer waar de meeste kledingkasten staan. Dat snap ik als geen ander.

Je kledingkast is als een spiegel van je leven.

Soms is het letterlijk en figuurlijk niet altijd even leuk om in de spiegel te kijken. Wat er in je kast hangt, heeft te maken met wat er in je leven gebeurt. En wat er níet in hangt, heeft ermee te maken wat er níet gebeurt. De keuzes die je maakt, keuzes die je niet maakt. Voel je wat ik bedoel?

Kleding en stijl gaat daarom niet alleen over bloesjes, jurken, accessoires, mode of er leuk uitzien. Het gaat om hoe je in je vel zit, hoe jij je wil voelen in je kleding en wat je aan de wereld wilt laten zien van jouzelf.

Daarom werk ik in stapjes en met beleid. Ik kom niet zomaar je leven binnenstormen om die kast onder handen te nemen. Daar ga ik zorgvuldig mee om.

 • En dus krijg je eerst wat huiswerk zodat je je een beetje kunt voorbereiden.
 • En dus hebben we het er eerst over, met een kopje koffie of thee.
 • En dus is het jóuw feestje op zo’n ochtend of middag.
 • En dus zijn mijn klanten na 3 uur best wel moe maar euforisch want we hebben hard gewerkt en superveel bereikt. Een frisse nieuwe start voor jou en je kleding. Heerlijk!

De kleding die je draagt is heel persoonlijk. Het zegt álles over jou.

Je hoeft echt niet je halve garderobe weg te doen.
Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig kleding je hebt.
Het maakt niet uit welke maten er in hangen.
En het maakt óók niet uit wát er precies in hangt.

Jouw kledingkast is een absolute oordeel-vrije zone!

De afgelopen 11 jaar heb ik honderden garderobes gezien die op verschillende plekken staan en waar allemaal verschillende leuke vrouwen wonen.

Wanneer ik bij jou thuis kom wil ik dat jij je vrij en veilig voelt om te zeggen, doen of delen wat je wilt – of niet. Dát zijn mijn huishoudelijke regels en die spreek ik ook altijd uit als we aan de koffie of thee zitten. Op mijn beurt beloof ik jou dat ik je altijd eerlijk, positief en objectief adviseer.

Hoe de verdere invulling van een afspraak er bij jou thuis uitziet, dat verschilt zo nu en dan. Al is er wel een rode draad hoor. Maar dat kun je op je gemak teruglezen op mijn website. Anders blíjf ik praten en ik ben nog niet klaar, want…

Vraag 5: Hoe zit het met personal shopping? Shop jij vóór of mét mensen?

Dat was de andere vraag van één van de dames tijdens de netwerklunch.

Ik winkel op twee manieren: samen mét jou, in een stad naar keuze in Brabant óf ik ga online voor je aan de slag en dan staan jouw shoppingsuggesties netjes op een rij in je eigen garderobe-app. Online shopping doe ik eigenlijk alleen met bestaande klanten of tijdens een VIP Service omdat we dan al wat tijd hebben doorgebracht samen.

Wanneer je een losse personal shopping sessie boekt, ontvang je van mij eerst een vragenlijst die je mag invullen. Met jouw antwoorden ga ik vervolgens aan de slag en op het moment dat we elkaar bij de koffie in het café voor het eerst ontmoeten, heb ik al een aantal winkels (en items) in gedachten waarvan ik denk dat we het best zullen slagen.

Als we ons plan de campagne besproken hebben en ik jou al wat ideetjes heb laten zien, gaan we de stad onveilig maken. Vaak maak je kennis met nieuwe winkels of merken maar die uiteraard wél bij jou, je wensen en je budget passen.

Personal shopping is méér dan alleen kleding kopen

Ondanks dat bij personal shopping de aanschaf van kleding centraal staat, krijg je tijdens het winkelen ook persoonlijk kledingadvies. Ik leg je uit waarom iets voor je werkt (of niet), ik laat je zien hoe je met een paar kleine aanpassingen je outfit of uitstraling aanpast. Je leert hierdoor al anders naar kleding kijken.

En ja, soms is de kleding uit je comfortzone maar wees gerust, uiteindelijk koop je wat je zelf wilt. Ik sta aan jouw kant en help je met het maken van bewuste keuzes zodat je alleen naar huis gaat met kleding die je oprecht graag en vaak wilt dragen. Meestal lukt het om tijdens een shoppingsessie zo’n 7 tot 12 items te vinden. Een soort capsule garderobe met items die je onderling kunt mixen & matchen en die je ook met je eigen kleding kan combineren.

Ben je bang dat we niets vinden wat je leuk vindt? Geen zorgen, dankzij jouw antwoorden en mijn werkervaring durf ik te zeggen dat we altijd slagen.

Bonusvraag: Wat gebeurt er ná een afspraak met mij?

Tijdens onze afspraak of afspraken (ligt eraan hoe we samenwerken) komt er allerlei informatie op je af en we doen ook veel. Je kunt niet alles onthouden wat aan bod komt. Bij mij ga je dus nooit met lege handen naar huis.

Ik werk de belangrijkste adviezen en tips voor je uit zodat je altijd iets hebt om op terug te vallen. Daarnaast krijgt ook elke klant van mij een eigen garderobe-app.

En omdat er misschien na onze afspraak nog wat vragen komen boven borrelen, plannen we altijd een follow-up in via Teams voor eventuele vragen en om af te ronden. Want daarna zit onze tijd samen er helaas op. Mijn klanten kunnen op eigen kracht verder of we kunnen blijven samenwerken. Het is maar net wat je graag wilt.

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden?

Volgens mij heb je nu een vrij goed beeld bij wie mijn klanten zijn, wat ik aanbied en hoe ik te werk ga.

Heb je andere vragen of ben je enthousiast geworden en je wil eens vrijblijvend bellen om te kijken hoe ik je kan helpen, stuur me gerust een berichtje of plan zelf een vrijblijvende belafspraak in mijn online agenda.

Céline Rohrer

Personal shopper & stylist

Mijn naam is Céline Rohrer en al 12 jaar help ik als stijlcoach – veelal vrouwen maar ook een aantal moedige mannen – uit te vinden welke kleding past bij je persoonlijkheid. 

Nieuwste blogs

Categorieën

No data was found
No data was found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom vol zelfvertrouwen voor de dag!

Zo kan ik je helpen

Je Digirobe

Nieuwe kledingcombinaties uit je eigen kast

Vind je het lastig om je kleding te combineren? Laat mij het voor je doen via Je Digirobe, een app waarin jij je garderobe met mij kunt delen. Voortaan kies jij zó een outfit uit je kast.

Jouw Stijl op Maat

Ontdek je eigen, unieke kledingstijl en kom vol zelfvertrouwen voor de dag

Kost kiezen en kopen van kleding je veel energie… en ben je dan nóg nooit tevreden? Ik laat je met andere ogen naar je kleding – en jezelf! – kijken. Je voelt je voortaan heerlijk zelfverzekerd!

Personal shopping

Trek voortaan elke dag een positief gevoel aan

Na een dag samen shoppen kies jij voortaan alleen maar kleding waar jij happy van wordt. Dit bespaart je geld aan kleding die je niet draagt. Vaarwel miskopen, hallo complimenten!

Garderobecheck

Blaas je kledingkast nieuw leven in en straal uit hoe jij je voelt

Je bestaande garderobe komt weer tot leven met talloze nieuwe combinaties. Ontdek je unieke Stijlrecept en sta voortaan weer elke dag met plezier voor je kledingkast.