4 Tips hoe te shoppen in je eigen kledingkast

Bepaal je Best Basics

Vol verwachting maak ik het pakketje open en trek de rok aan. Ik draai me om naar de spiegel en ben op slag verliefd. Ik weet het gelijk: dit wordt een van mijn beste basisstukken. In deze blog geef ik je tips hoe jij je eigen Best Basics bepaalt.

Wat zijn basis kledingstukken?

Een basic is een kledingstuk dat kenmerkend is voor jou. Die goed bij je persoonlijkheid past. Dat lang meegaat omdat het van goede kwaliteit is. Die je figuur flatteert. Die jij eindeloos combineert met de rest van je kleding. Een basic doorstaat de tijd van trends. Dát zijn de kenmerken van jouw beste basiskledingstukken.

Maar hoe herken en bepaal jij jouw beste basisstukken?

Jij, je buurvrouw, je collega of ik, wij hebben allemaal andere basisstukken die voor ons het best werken. Maar er zijn wel een paar universele en handige tips om de Best Basics voor jezelf te herkennen en te bepalen. Hier komen ze.

1 Het liefst wil je er meer van in je kast hebben, want stel dat hij net in de was zit? In ieder geval wil je altijd een nieuwe kopen als jouw lievelingsspijkerbroek of die ene blouse versleten is of niet meer past.  Dit is absoluut hét beste criterium om je eigen beste basisstukken te herkennen.

2 Je krijgt er steevast complimenten over. Persoonlijk krijg ik vaak complimentjes dat A-lijn rokken mij zo goed staan. Ik heb ze dan ook in 4 verschillende kleuren waarvan de laatste aanwinst een streepje heeft.

Combineren met kledingstukken
^^ Dit gestreepte rokje was jarenlang mijn beste basic in de zomer.

3 Je voelt jezelf er lekker in. Een lastige deze. Want mijn pyjama zit lekker. Maar ik voel me er niet lekker in. Daarentegen voel ik me in mijn beste outfit lekker én zit hij ook nog eens comfortabel. Snap je wat ik bedoel?

Het gaat bij het bepalen van je beste basisstukken om het gevoel dat een kledingstuk je geeft. Dat speciale gevoel dat je krijgt wanneer jij je jeans draagt waarvan je weet dat de pasvorm je figuur goed laat uitkomen en je mooie billen krijgt. Of om het jasje dat je regelmatig zowel formeel als informeel draagt want het is van zo’n fijne stof gemaakt en het heeft zo’n goede pasvorm voor je. Dat dus.

Een comfortabel en fijn kledingstuk is gewoon dát ene perfecte kledingstuk voor jou. Het is jouw persoonlijke ‘must have’.

4 De kleur kun je moeiteloos combineren met jouw andere kledingstukken. En dan heb ik het niet alleen over de geijkte basiskleuren zoals grijs, zwart, wit, donkerblauw, beige of bruin. Stel dat roze helemaal je kleur is, dan is dat ook goed!

Zo heb ik zelf een lichtroze jasje die tof staat bij bijna ál mijn kleding. Hij zit heerlijk, is van mooi suède gemaakt en heeft de perfecte pasvorm voor mij. Een echt basisstuk voor mij dus. En zo heb jij er ook vast nog meer!

5 Wel of geen dessin voor je beste basic? ‘Basics zijn altijd effen, anders is het geen basic’, hoor je vaak. Daar ben ik het niet mee eens. Als printjes en dessins je persoonlijke stijl weergeven, dan mag jouw beste basic best een printje hebben. Het liefst wel een tijdloos dessin zoals een bloemmotief, streep of ruit die in verhouding past bij je figuur.

Gestreepte broek met panter schoenen
Deze gestreepte broek is ook echt een basic.

6 Hij is tijdloos en doorstaat alle trends. En dus is je beste basic een duurzaam kledingstuk van goede kwaliteit die lang mee gaat. Dat hoeft niet altijd duur te zijn. Maar het is belangrijk dat het materiaal goed is en niet kapot gaat na een paar keer wassen. Daarbij wil je ook dat de pasvorm je lichaam flatteert.

Weet je al van welke basisstukken jij gelukkig wordt?

Of zullen wij samen jouw best basics bepalen die bij je persoonlijke Stijl passen en daarmee eindeloze combinaties maken? Dan is mijn Garderobe check en Stijlreceptsessie echt iets voor je.

Céline Rohrer

Personal shopper & stylist

Mijn naam is Céline Rohrer en al 12 jaar help ik als stijlcoach – veelal vrouwen maar ook een aantal moedige mannen – uit te vinden welke kleding past bij je persoonlijkheid. 

Nieuwste blogs

Categorieën

No data was found
No data was found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom vol zelfvertrouwen voor de dag!

Zo kan ik je helpen

Je Digirobe

Nieuwe kledingcombinaties uit je eigen kast

Vind je het lastig om je kleding te combineren? Laat mij het voor je doen via Je Digirobe, een app waarin jij je garderobe met mij kunt delen. Voortaan kies jij zó een outfit uit je kast.

Jouw Stijl op Maat

Ontdek je eigen, unieke kledingstijl en kom vol zelfvertrouwen voor de dag

Kost kiezen en kopen van kleding je veel energie… en ben je dan nóg nooit tevreden? Ik laat je met andere ogen naar je kleding – en jezelf! – kijken. Je voelt je voortaan heerlijk zelfverzekerd!

Personal shopping

Trek voortaan elke dag een positief gevoel aan

Na een dag samen shoppen kies jij voortaan alleen maar kleding waar jij happy van wordt. Dit bespaart je geld aan kleding die je niet draagt. Vaarwel miskopen, hallo complimenten!

Garderobecheck

Blaas je kledingkast nieuw leven in en straal uit hoe jij je voelt

Je bestaande garderobe komt weer tot leven met talloze nieuwe combinaties. Ontdek je unieke Stijlrecept en sta voortaan weer elke dag met plezier voor je kledingkast.