7 onmisbare kledingstukken voor je thuiswerkgarderobe

Dit zijn de kledingstukken die ik in deze tijd niet kan missen

Een heerlijke chai latte, kaarsjes op mijn bureau, 538 op de achtergrond en mijn kat die meditatietrainingen vanaf de verwarming geeft; ik maak het mezelf naar de zin nu ik de komende tijd meer vanuit huis werk.

Ik vind het fijn om thuis te zijn maar het is bij mij wel fris. Er is een constante ventilatie zeg maar, met ramen van enkel glas. En mijn computer geeft natuurlijk geen warmte af. Tijd om mijn garderobe wat te updaten.

Wat zijn onmisbare kledingstukken voor je herfst- en wintergarderobe nu we meer thuis zijn?

Je hebt geen reden nodig om je leuke kleding te dragen. Zelfs al blijf je thuis. Draag ze gewoon!

De hoodies, pyjama’s, versleten vesten en spijkerbroeken kennen we wel. Daar word je niet vrolijker van én het is geen gezicht als je een videocall hebt. Maar, het moet natuurlijk wél comfortabel zitten.

Of je nu thuis werkt of niet, dit zijn mijn 7 items die ik in deze tijd niet kan missen:

(Elegante) coltrui

Een koude hals is een koud lichaam. Tenminste, zo voelt het voor mij. Een coltrui is lekker warm en als je er één kiest in een leuke kleur of met een print, heb je er niet alleen thuis veel plezier van maar kun je er ook nog met goed fatsoen mee op bezoek.

In dit blog lees je hoe je een coltrui draagt en waar je op moet letten.

Kleurrijke sjaal

Een sjaal geeft niet alleen warmte, het is ook echt een dagelijkse accessoire die je outfit compleet maakt. Over smaak valt niet te twisten maar als je een sjaal wílt dragen maar geen idee hebt hóe je ze combineert, dan stel ik voor om gewoon eens wat te experimenteren. Wie weet verras je jezelf.

Je kunt een (niet al te dikke) sjaal ook goed dragen tijdens je videocalls. Draag hem dan losjes zodat je je hals en decolleté ziet of laat hem los hangen.

Sjaals en accessoires voor thuis werken

Travelstof broek

Ontmoet de travelstof broek: ze zitten comfortabel, zijn makkelijk in onderhoud, hebben een goede kwaliteit, geven een verzorgde uitstraling én ze hebben een geweldige pasvorm.

De beste en mooiste broeken zijn, in mijn mening, die van het Nederlandse merk Studio Anneloes. Dit merk verkoopt niet alleen broeken maar ook blouses, jasjes, jurken, rokken en ga zo maar door.

Dikke coltrui voor het thuiswerken

Jersey of travelstof jurk

Het liefst draag ik een jurk (of een rok). Ik heb één jeans en één travelbroek van Studio Anneloes. Dus als ik 20 dagen per jaar een broek draag is dat ruim genomen. 😊

Nu ik meer thuis ben draag ik het liefst mijn jersey en travelstof jurken. Deze zitten heerlijk en stretchen lekker mee zodat ik een hele dag achter mijn computer kan blijven zitten.

Wat voor jurk draag je als je thuis werkt

Vesten

Van lang stilzitten krijg je het koud. Een vestje is niet alleen lekker warm maar als je er één in een mooie kleur of print kiest, dan zie je er ook nog eens leuk uit.

Kledingtips en outfit inspiratie voor het thuiswerken

Jersey jasjes

Ik heb nog nooit zoveel ge-video-called in mijn leven. Ik draai mijn hand er niet meer voor om en weet precies welke kleuren, printjes en items goed werken. Mijn scherm staat op de juiste hoogte zodat mijn gesprekspartner geen zwevend hoofd ziet maar een goed beeld van mij krijgt. Wel zo prettig als je een groot deel van elkaars lichaamstaal mist.

In sommige situaties, óók online, heb je echt een jasje nodig. Om thuis in je stijve colbert te gaan zitten is ook niet ideaal.

Een mooie middenweg is daarom een blazer in jersey. Dit type jasje ziet er professioneel uit maar zit comfortabeler omdat het lekker stretcht.

Zakelijke outfit voor een videocall

Pantoffels

Als laatst, de pantoffels! Niemand ziet je voeten dus trek die berenpoten of vreselijke Uggs lekker aan want kouden voeten = koud lijf en dat werkt niet prettig.

“Wat moet ik aan vandaag?!”

Wéér die paniek als je voor je kledingkast staat… Over 10 minuten begint je Teams vergadering en met die pyjama die volgens jou best op een trui lijkt kom je niet meer weg. Nee.

Want of je nou wil of niet, de dagstart met je collega’s, wekelijkse vergaderingen, klantgesprekken, sollicitaties, coaching gesprekken… alles gaat nog steeds via online videocalls.

Ik help je zodat jij je niet meer druk hoeft te maken over wat je aan moet

In een 1-op-1 online sessie van 1 uur pakken we het in één keer goed aan en zorgen we er samen voor dat jij díe indruk maakt, die je ook wilt maken. Voortaan weet je precies wat je aan moet en ga je vol zelfvertrouwen je online afspraken in.

Meer weten? Kijk snel verder en maak vandaag nog een afspraak.

Online kledingadvies

Wil je graag een afspraak maken voor een kleding- en stijladvies of een garderobecheck maar vanwege de huidige situatie niet fysiek afspreken? Ik werk tijdelijk vanuit huis en kan je uitstekend online helpen, óók met de inhoud van jouw hele kast!

Je las net een blog van Céline Rohrer

Ik schrijf niet alleen blogs. Als stijlcoach en personal shopper help ik jou te kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl.

Misschien wil je weten wat ik nog méér voor je kan doen, en hoe jou dat verder helpt:

 

Wat nog meer? 

Over mij
Klantervaringen

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *