peplum

Hoe draag je een peplum?

Is het wel of geen goed idee om je heupen te accentueren met een peplum? Ik zeg van wel! Want laat ik de opvatting dat de peplum enkel voor een select publiek toegankelijk is maar direct om zeep helpen. Hoera!

Wat is peplum precies?

Als ik het over peplum heb, dan bedoel ik dat uitwaaierende schootje in de taille, net boven de heupen. De Grieken, waar de peplum zijn oorsprong vindt, waren duidelijk niet aan het slapen. Met de juiste snit is een peplumjurk, top of jasje geschikt voor elke vrouw!

Wat accentueer je?

Het uitwaaierende stukje stof accentueert je taille. Persoonlijk ben ik er een voorstander van om je vormen te laten zien. Als je van jezelf vindt dat je geen of weinig taille hebt, dan creëer je er eentje met de peplum. En als je al een taille van jezelf hebt, dubbel feest. Het geeft je in elk geval meer vormen. Dat is positief voor zowel het wat vollere figuur, als je een rechtere bouw hebt of als je heel slank bent.

Wat camoufleer je?

Tja, ik hoef je niet te zeggen dat je onder dat extra stukje stof wel een taartje of wat chips kunt verstoppen haha. De vetrolletjes en love handles zijn tijdelijk weg gewerkt. Ook weleens fijn!

Hoe kies je het juiste model?

Oké, de peplum is toegankelijk voor een breed publiek. En als je mijn blogs vaker leest, dan weet je dat er veel mogelijk is op het gebied van kleding. Echter moet je wel met een paar dingen rekening houden voordat je het schootje gaat ‘rocken’. En dat dit per persoon verschillend is, dat spreekt voor zich.

Of je nu een rok, top, jurk of jasje met schootje draagt. Alles staat of valt met de juiste snit, het materiaal en de lengte van de peplum.

Optisch in balans zijn

  • Ben je wat voller? Vermijd schootjes die te geplooid, kort of lang zijn.
  • Plattere billen? De peplum is een prima middel om wat volume te creëren.
  • Heb je kortere benen? Draag een peplumtop of jasje op een broek om lengte te creëren.
  • Als je een jurk of rok met peplum draagt, let dan op de lengte van de rok of jurk zelf.

Nu ben jij aan de beurt

Wat vind jij van dat extra stukje stof in je taille? Zou het binnen jouw persoonlijke stijl passen? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Je las net een blog van Céline Rohrer

Ik schrijf niet alleen blogs. Als stijlcoach en personal shopper help ik jou te kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl.

Misschien wil je weten wat ik nog méér voor je kan doen, en hoe jou dat verder helpt:

 

Wat nog meer? 

Over mij
Klantervaringen

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *