4 Tips hoe te shoppen in je eigen kledingkast

Hoe een lievelingsstuk jouw blik op je garderobe verandert

In deze podcastaflevering (9.53 min) wil ik het met je hebben over hoe jouw lievelingsstuk de blik op jouw garderobe verandert. Als je liever leest, heb ik de tekst hieronder voor je uitgewerkt.

Eerst even wat achtergrondinformatie. Want wanneer je met mij een afspraak maakt en een nieuwe klant bent, ontvang je altijd eerst een beetje huiswerk. Je wordt er niet op beoordeelt hoor, maar de opdrachten zetten bij jou al een bewustwordingsproces in gang. Daarnaast geeft het mij ook een goed beeld van jou en je situatie zodat we het maximale uit onze tijd samen halen.

In één van deze opdrachtjes vraag ik jou om vóór onze afspraak een paar favoriete en een paar twijfelstukken klaar te leggen.

Als we dan eenmaal met je garderobe aan de slag gaan, vraag ik eerst naar de favoriete stukken.

Wat is favoriet en waarom?
Wat vind je er zo leuk, mooi of tof aan?
Hoe voel je je als je het draagt?

Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen over deze kledingstukken vertelt!

En misschien vraag je je af ‘Is het niet handiger of beter om met de twijfelstukken te beginnen? Want die lievelingsstukken.. dáár weet ik wel raad mee.’

Het antwoord is Nee.

En als je erover nadenkt is het ook heel logisch want..

De manier hoe jij je voelt in jouw favorieten hoort de standaard voor de rest van jouw garderobe te zijn.

Maar wat ik vaak zie gebeuren is dat veel vrouwen eraan gewend zijn om méér zesjes en ik weet niet goed wat ik ermee moet-jes in de kast hebben, dan favorieten of kledingstukken die ze héél leuk vinden.

Érgens zijn de verhoudingen scheef gegroeid.

Dat is heel normaal.

Er zijn verschillende redenen waarom de verhoudingen in veel kledingkasten scheef zijn gegroeid.

Maar ééntje wil ik er alvast met je delen want hier had ik het gisteren ook met een klant over en is iets wat ons allemaal overkomt.

We waren een beetje aan het napraten toen we klaar waren met winkelen toen ik zei “Het is zo leuk om te zien hoe je gezicht letterlijk en figuurlijk oplichtte toen je dat pailletten vestje aanhad.”

Ze glunderde en zei “Ja, ik hou nou eenmaal van glitters en kleuren maar iemand heeft ooit eens een opmerking gemaakt waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen en het niet goed meer durfde te dragen. Maar sinds onze afspraak vorig jaar is de negatieve spiraal van kleding doorbroken en durf ik eindelijk weer te kiezen voor kleding die ik écht leuk vindt, ongeacht wat sommige mensen daarvan zouden vinden – of niet.”

Bijzonder hè? En dit is iets wat ons allemaal overkomt. Ik zal het uitleggen.

Kijk, ons leven is nooit statisch. Het is altijd in beweging. En in ons leven nemen we soms bepaalde rollen aan of zijn we op sommige momenten wat kwetsbaarder of gevoeliger. En echt, dit overkomt ons allemaal, ook jou, ook mij. Het leven komt er namelijk altijd tussendoor en bepaalde fases of situaties in ons leven doen een beroep op ons aanpassingsvermogen. Dit heeft effect op hoe jij je voelt. Op de korte termijn maar ook op de lange termijn

En wat je dan vaak merkt is dat je langzaam wegdrijft van wie je bent.

Dat merk je vervolgens in de kleding die je draagt. Soms verhul je jezelf, letterlijk of figuurlijk, omdat je denkt dat je met je figuur of in je huidige situatie, niets anders aan kan. Of krijg je dus opmerkingen van bepaalde mensen waardoor je onzeker wordt en langzaamaan niet helemaal jezelf meer durft te zijn in je kleding.

Voel je wat ik bedoel? Ik kan hier nog meer over vertellen maar dat is een mooie voor een aparte aflevering. En hóe je dan over die drempel komt zodat je méér jezelf kunt zijn en hoe dat er in kleding uitziet, dáár help ik je heel graag bij tijdens een 1-op-1 afspraak.

Oké, weer terug naar je kledingkast. Want je bent het toch met me eens dat het super zonde is als je een kast vol met zesjes hebt?

Alsjeblieft, schat jezelf op waarde. Je verdíent het om kleding te hebben en dragen waar je van houdt. Kleding is energie die je aantrekt. Je wéét wat kleding voor je zelfvertrouwen doet maar óók wat voor effect jouw kleding op anderen heeft.

En je kast hoeft in mijn ogen écht niet alleen uit tienen of je Zondagse goed te bestaan. Maar het is wél belangrijk dat jij de rest van jouw kleding in ieder geval héél erg leuk vindt.

Over die tienen gesproken, dat hoeft niet altijd iets opvallends of kleurrijks te zijn.

Een kledingstuk kan een topstuk zijn púúr door het gevoel dat het jou geeft. Hoe zelfverzekerd jij je erin voelt. Hoe het je figuur complimenteert of door hoe heerlijk het zit. Voel je wat ik bedoel?

Zo was ik laatst met een klant op pad. We stonden op dat moment in de eerste winkel en volgens mij waren we de inventaris aan het opmaken. Ze keek in de spiegel en zei: ‘Deze broek vind ik fantastisch! Die MOET mee!’ En die broek… dat was geen opvallende of kleurrijke broek hoor, maar gewoon een mooie donkerblauwe broek. Dát is waar het om gaat. Dat je in de spiegel kijkt en denkt ‘Yes, zó wil ik me voelen!’

Ben jij toe aan een nieuwe standaard voor jouw garderobe en ben je benieuwd of en hoe ik je daarbij kan helpen? Plan gerust een belafspraakje in. Ik vind het altijd leuk om van je te horen.

Céline Rohrer

Personal shopper & stylist

Mijn naam is Céline Rohrer en al 12 jaar help ik als stijlcoach – veelal vrouwen maar ook een aantal moedige mannen – uit te vinden welke kleding past bij je persoonlijkheid. 

Nieuwste blogs

Categorieën

No data was found
No data was found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom vol zelfvertrouwen voor de dag!

Zo kan ik je helpen

Je Digirobe

Nieuwe kledingcombinaties uit je eigen kast

Vind je het lastig om je kleding te combineren? Laat mij het voor je doen via Je Digirobe, een app waarin jij je garderobe met mij kunt delen. Voortaan kies jij zó een outfit uit je kast.

Jouw Stijl op Maat

Ontdek je eigen, unieke kledingstijl en kom vol zelfvertrouwen voor de dag

Kost kiezen en kopen van kleding je veel energie… en ben je dan nóg nooit tevreden? Ik laat je met andere ogen naar je kleding – en jezelf! – kijken. Je voelt je voortaan heerlijk zelfverzekerd!

Personal shopping

Trek voortaan elke dag een positief gevoel aan

Na een dag samen shoppen kies jij voortaan alleen maar kleding waar jij happy van wordt. Dit bespaart je geld aan kleding die je niet draagt. Vaarwel miskopen, hallo complimenten!

Garderobecheck

Blaas je kledingkast nieuw leven in en straal uit hoe jij je voelt

Je bestaande garderobe komt weer tot leven met talloze nieuwe combinaties. Ontdek je unieke Stijlrecept en sta voortaan weer elke dag met plezier voor je kledingkast.