Welke kleding trek je aan in de zomer

Hoe kleed jij je stijlvol en comfortabel in de zomer

Wat trek je aan als alles uit mag?

Ik vind het altijd stukken lastiger om mezelf comfortabel en tegelijkertijd stijlvol te kleden in de zomer dan in andere seizoenen. Heb jij dat ook? Ik geef je graag een aantal tips zodat jij je lekker in je vel voelt en met opgeheven hoofd langs de terrassen wandelt.

Tip 1 Ondergoed

In de zomer dragen we vaak lichte stoffen en kleuren. Het is fijn als je je ondergoed hierop aanpast. Draag je bijvoorbeeld een zomerjurkje van een dunnere stof? Dan is het fijn om daar een naadloze hipster onder te dragen zodat je geen randjes ziet.

En wist je dat, naast huidkleurig ondergoed, je rood gekleurd ondergoed niet ziet onder witte kleding? Handig als je een witte – linnen – broek, jurk of top draagt.

Tip 2 Geen schurende dijbenen meer

Ook als het 30 graden is draag ik een short met pijpjes onder mijn rok of jurk. Voor mij persoonlijk heeft dit 3 voordelen:

  1. Mijn heupen en rolletjes worden nét wat gladder dus valt mijn kleding mooier.
  2. Ik heb geen schurend gevoel meer.
  3. Als mijn jurk of rok op de fiets opwaait voel ik me niet zo bekeken.

Het broekje wat ikzelf een uitvinding vindt, ondanks dat ik nooit zwanger ben geweest, zijn de broekjes van Noppies. Die zitten zo lekker hoog! Maar je kunt ook bij de Hema of welke andere winkel dan ook fijne broekjes vinden.

Tip 3 Ademende stoffen

Vooral met warm weer zijn natuurlijke materialen fijn om te dragen. Ze zijn ademend en houden je koeler dan synthetische stoffen. Denk aan katoen, linnen en ook hennep. Hennep is een duurzaam materiaal en er is ook steeds meer aanbod in biologisch katoen.

Tip 4 Hoeveel huid laat je zien?

Wat trek je aan als alles uit mag? Dat het warm is wil niet zeggen dat alles kort en bloot moet. Het gaat erom waar jij je prettig bij voelt.

Veel vrouwen vinden het niet fijn om mouwloze kleding te dragen of willen liever hun knieën niet laten zien. Meestal zijn dit irrationele gedachtes en ziet een ander het niet eens, maar het is wel belangrijk dat jij je comfortabel voelt.

Als je een ademende stof draagt, dan is een kort of driekwart mouwtje ook lekker luchtig. En in plaats van een korte broek die halverwege je dijen eindigt, kun je ook voor een korte broek gaan die wat langer valt. En natuurlijk zijn rokken en jurken ook altijd heerlijk in de zomer. Wist je trouwens dat een lange rok of jurk heel fijn draagt in de zomer? Probeer maar eens uit!

Tip 5 BB cream voor je benen

Ken je BB cream? BB staat voor Blemish Balm en is in theorie vergelijkbaar met een foundation. Het egaliseert de huid en camoufleert rode vlekjes en oneffenheden.

Voorheen was deze er alleen voor je gezicht. Maar wat een geluk, hij bestaat er ook voor de rest van je lichaam! Gebruik hem bijvoorbeeld voor je benen, het lijkt net of je een panty aan hebt omdat hij mooi egaliseert en hij geeft je benen nét wat meer kleur. Ik kan niet meer zonder.

Nu ben jij aan de beurt

Heb jij nog tips die je gebruikt in de zomer om er stijlvol en comfortabel uit te zien? Deel je ze met me? Ik ben heel benieuwd!

Over Céline Rohrer

Je las een blogartikel van personalshopperstylist.nl, de website van stijlcoach en personal shopper Céline Rohrer. Leuk dat je er bent!

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt mij inschakelen voor persoonlijk kledingadvies, kleuranalyses, garderobe planning, personal shopping of imago advies. Dat kunnen we op twee manieren doen, live of op afstand online.

Dit zijn de meest gekozen opties:

 

Wie is Céline Rohrer?
Wat vinden mijn klanten ervan?

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *