4 Tips hoe te shoppen in je eigen kledingkast

Human Design en winkelen: hoe maak je keuzes in lijn met je autoriteit?

Bijgewerkt februari 2024

Een paar weken geleden was ik met Ben in de stad. We waren naar Ekoplaza geweest en maakten een rondje door de stad. In de etalage van een winkel zag ik een gaaf jasje dus ik wilde hem even passen. Binnen zag ik natuurlijk nog meer leuks, waaronder een blouse die me echt prachtig stond (al zeg ik het zelf 😉).

Tja, wat doe je dan? Kopen of niet?

Ik kon op dat moment niet beslissen of ik de blouse wel of niet wilde. Hoe leuk hij ook was en hoe goed ik hem ook zou kunnen dragen. Ik moest er een paar nachtjes over slapen.

Maar, er zijn ook mensen die snel een keuze kunnen maken. Die in hun onderbuik een YES of Neee voelen. Mensen waarbij hun intuïtie fluistert ‘dit is goed’. Of mensen die helderheid krijgen als ze erover praten.

Er is hier geen goed of fout in. Het enige wat telt, is wat goed voor jou is.

Hoe kan Human Design jou helpen om te winkelen en keuzes te maken die aanvoelen als jezelf?

Human Design is een systeem voor zelfontdekking- en ontwikkeling en combineert elementen uit de wetenschap en esoterie. Op basis van je geboortedatum, tijd en plaats krijg je – onder andere – inzicht in je persoonlijkheidskenmerken, je talenten en je kwetsbaarheden. Je kunt het zien als een unieke gebruiksaanwijzing of handleiding om te begrijpen wie je werkelijk bent en hoe je kunt leven op een manier die voor jou authentiek voelt.

Lees in dit blog wat Human Design precies is.

Een van de aspecten waar Human Design jou inzichten in geeft, is hoe jij de voor jou juiste keuzes maakt. Keuzes die in lijn zijn met wie jij echt bent en waar jij je goed bij voelt.

⛔️ Zodat je niet meer impulsief iets koopt waarvan je achteraf spijt krijgt.
⛔️ Zodat je niet meer de druk voelt om iets te kopen.
⛔️ Of omdat je vriendinnen zeggen dat het zo gaaf is.
⛔️ Of omdat je ineens je zus in je hoofd hoort “Dat droeg je ook al in je studententijd!”

Als voorbeeld: ik ben een projector met de emotionele autoriteit (lees hieronder).

Vóórdat ik startte met mijn Human Design experiment nam ik vaak snel een besluit, denkende dat dit hoort en bang dat ik een twijfelaar werd gevonden. Maar dit pakte nooit echt goed uit. Ik had achteraf vaak spijt en hoe vaker ik dit meemaakte, hoe lastiger ik het vond om keuzes te maken.

Wat ik nu volgens mijn Design doe, is dat ik echt de tijd neem om beslissingen te maken. Dus die leuke blouse die ik samen met Ben zag, daar heb ik een paar nachtjes over geslapen. En nu heb ik hem aan terwijl ik dit blog schrijf. 😊

Voordat we verdergaan, even wat informatie om mee te nemen

Voor deze informatie neem ik aan dat je bekend bent met jouw eigen HD chart.* Als je jouw Bodygraph ergens hebt, pak hem erbij en kijk wat er staat bij ‘Autoriteit’.

Daarnaast: Jouw Human Design chart bevat nuances die ik in een blog niet kan verwerken. Zo ben ik bijvoorbeeld een Projector met emotionele autoriteit, maar ook een Generator of een Manifestor kan de emotionele autoriteit hebben. Hier zitten nuances in. Wat ik hieronder beschrijf, is daarmee algemeen. Ieders Human Design is speciaal en uniek.

Wil je graag samen met mij jouw unieke Human Design ontdekken? Schrijf je in op mijn wachtlijst en je bent de eerste die op de hoogte is wanneer ik ga starten met het geven losse Human Design basisreadings.

Wil jij bij het shoppen keuzes maken die bij je passen en waar jij je goed bij voelt?

Emotionele autoriteit (solar plexus)

‘Ik moet er een nachtje over slapen’ is speciaal voor jou. Als je te snel beslist, kan je spijt krijgen van iets (hoi miskoop).

Bij de emotionele autoriteit is er namelijk geen waarheid in het nu. Je kunt geen impulsieve beslissingen nemen op basis van hoe jij je op dat moment voelt – ook al ben je op dat moment nog zo enthousiast over wat je in de spiegel ziet.

Denk er rustig over na of je de dag(en) erop nog steeds zo enthousiast bent of wórdt over iets. Die emotionele helderheid komt vanzelf, dat laat zich niet afdwingen.

Zelf heb ik de emotionele autoriteit en ondanks dat ik helder ben over mijn eigen stijl, voelt het voor mij ondoordacht of impulsief als ik ‘zo maar’ iets koop, zonder dat ik er naar op zoek was.

Sacrale autoriteit (sacral)

Jouw sacraal geeft je een sterk onderbuikgevoel of een instinctieve reactie op situaties. Dit is best handig tijdens het winkelen. 😉

Als je voor de spiegel staat, voel je een YES of Nee. Je voelt deze energie of reactie in je onderbuik. Hoe die reactie voor jou aanvoelt, weet alleen jij als je (leert) luisteren naar je lichaam.

Weet je het (nog) niet goed? Probeer het kledingstuk een andere keer nog eens. Wie weet dat jouw sacraal je dan wel gelijk een antwoord geeft.

Intuïtie/ milt autoriteit (splenic)

De milt is de snelste beslisser van alle autoriteiten. Maar, in tegenstelling tot een sacrale reactie is het signaal van de milt heel subtiel. Een soort fluistering die maar 1 keer komt, en hierdoor ook makkelijk te missen is.

Jij voelt intuïtief een ja of een nee. Zonder dat je er een echte reden voor kan bedenken.

Dat betekent dat jij heel goed spontane beslissingen kan nemen want er is voor jou waarheid in het moment.

Bij twijfel is het meestal een nee. Laat je dus niet van de wijs brengen door een verkoopster of vriendin als je niet zeker bent. 😉

Ego/ hart autoriteit (ego/heart)

Uitsluitend manifestors en projectors kunnen de Ego autoriteit hebben. Dan zit er ook nog een verschil in of jouw emotionele centrum gedefinieerd (ingekleurd) of ongedefinieerd (wit) is:

  • Zonder het emotionele centrum bestaat er voor jou waarheid in het moment.
  • Met het emotionele centrum kun je tijd nodig hebben om een beslissing te maken.

Met de ego/ hart autoriteit maak jij keuzes vanuit je hart. Is dit echt wat ik wil? Word ik hier blij van? Wat zou ik kiezen als ik met niemand rekening hoef te houden?

Jouw (kleding)keuzes worden vaak beïnvloed door wat je verlangt. Het zou kunnen dat je het nature fijn vindt om merken te kiezen die aansluiten bij jouw waarden.

Weet je het (nog) niet goed? Soms helpt het om erover te praten en dan te luisteren naar wat je zegt op dat moment. Dit is vooral voor de ego manifestors.

Vanuit je not self (als je uit je kracht bent) kan je soms iets willen wat anderen ook hebben. Dan dénk je dat je iets wil. Los van het feit of je nu de Ego/ hart autoriteit hebt of niet, denk ik dat dit een thema is waar veel vrouwen zich in zullen herkennen.

Zelf geprojecteerde autoriteit (self projected projector)

Wanneer je nieuwe kleding kiest en koopt en je hebt de zelfgeprojecteerde autoriteit dan kan jouw beslissing een innerlijk weten zijn of je hebt het uitspreken ervan nodig om je eigen waarheid te horen.

Past dit bij mij?
Voelt dit als mezelf?
Maakt dit mij blij?
Ben ik het type persoon dat deze kleding draagt?

Misschien vind je het fijn om een goede vriendin of familielid mee te nemen als je gaat winkelen. Terwijl je verschillende outfits of kleding past, kun je vertellen over hoe jij je voelt in de kleding.

Het gaat daarbij niet om de goedkeuring van je vriendin of familie en ze hoeven ook niets terug te zeggen. Het gaat er puur om dat jij jezelf kan horen praten om helderheid te krijgen over of je iets wel of niet wil.

Klankbord autoriteit (mental projector)

Jouw innerlijke autoriteit is een proces in tegenstelling tot een centrum dat jou waarheid brengt. Zoals de naam al aangeeft, helpt het je om te klankborden. Door het uitspreken, krijg je helderheid.

Wat voor jou kan helpen is een goede vriendin of iemand anders mee te nemen die je vertrouwt. Voer een leuk gesprekje over de kledingstukken die je overweegt.

Hierbij gaat er niet om dat je vriendin of familielid iets terugzegt of hun mening geeft. Het gaat er puur om dat jij je eigen gedachten hardop hoort zodat je duidelijkheid krijgt. Je hoort namelijk aan je eigen stem of dat ene kledingstuk of die outfit voor jou is.

Soms weet je heel gauw of je iets wil, soms doe je daar wat langer over. Luister naar wat je zegt en voel de resonantie in je lichaam.

Maan autoriteit (reflector)

Jouw innerlijke autoriteit is een proces in tegenstelling tot een centrum dat jou waarheid brengt. Als reflector zijnde, wil je daarom misschien geen impulsieve aankopen doen. Dit kan leiden tot teleurstellingen.

Soms weet je heel gauw of je iets wil, de andere keer heb je meer tijd nodig. Gun jezelf deze tijd want een valkuil kan zijn dat je te snel wil handelen in het moment of dat je je teveel identificeert met wat een ander zou doen.

In plaats daarvan kun je eens kijken hoe het bevalt als je kleding past, en daar foto’s of aantekeningen van maakt en vervolgens wacht om te zien hoe jouw gevoelens gedurende de weken daarop veranderen.

Het kan helpen om te praten over het kledingstuk wat je aan hebt of wat je hebt gezien. Door erover te praten en jezelf te kunnen horen, kan je inzicht krijgen in wat je wil.

Wat voor een reflector ook belangrijk is, is dat je een (online) winkel kiest waar jij je prettig en goed bij voelt. De omgeving is voor jou als reflector erg belangrijk.

Ken jij Human Design en hoe pas jij jouw innerlijke autoriteit toe als het aankomt op kleding kopen?

Ik vind het superleuk als je een reactie achterlaat en dit met me deelt.

Ben je benieuwd naar je eigen chart? Je kan hem hier opvragen. Hiervoor heb je nodig: jouw geboortedatum, exacte geboortetijd en plaats.

Wil je graag samen met mij jouw unieke Human Design ontdekken? Schrijf je hier in op mijn wachtlijst en je bent de eerste die op de hoogte is wanneer ik ga starten met het ge

Céline Rohrer

Personal shopper & stylist

Mijn naam is Céline Rohrer en al 12 jaar help ik als stijlcoach – veelal vrouwen maar ook een aantal moedige mannen – uit te vinden welke kleding past bij je persoonlijkheid. 

Nieuwste blogs

Categorieën

No data was found
No data was found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom vol zelfvertrouwen voor de dag!

Zo kan ik je helpen

Je Digirobe

Nieuwe kledingcombinaties uit je eigen kast

Vind je het lastig om je kleding te combineren? Laat mij het voor je doen via Je Digirobe, een app waarin jij je garderobe met mij kunt delen. Voortaan kies jij zó een outfit uit je kast.

Jouw Stijl op Maat

Ontdek je eigen, unieke kledingstijl en kom vol zelfvertrouwen voor de dag

Kost kiezen en kopen van kleding je veel energie… en ben je dan nóg nooit tevreden? Ik laat je met andere ogen naar je kleding – en jezelf! – kijken. Je voelt je voortaan heerlijk zelfverzekerd!

Personal shopping

Trek voortaan elke dag een positief gevoel aan

Na een dag samen shoppen kies jij voortaan alleen maar kleding waar jij happy van wordt. Dit bespaart je geld aan kleding die je niet draagt. Vaarwel miskopen, hallo complimenten!

Garderobecheck

Blaas je kledingkast nieuw leven in en straal uit hoe jij je voelt

Je bestaande garderobe komt weer tot leven met talloze nieuwe combinaties. Ontdek je unieke Stijlrecept en sta voortaan weer elke dag met plezier voor je kledingkast.