Een spijkerjurk kun je in de lente en zomer dragen maar ook in de herfst of winter

Zo maak je subtiele stylingstappen van zomer naar herfst

Hoe dol ik ook ben op de zomer, ik vind het heerlijk als de herfst in september begint te flirten. De frisse ochtenden en avonden en overdag is het heerlijk aangenaam. Omdat de temperatuur zoveel verschilt op één dag, voel je dat ook in je kast. Wat voor kleding en welke schoenen trek je aan tussen de zomer en de herfst?

Dit is waarom je in je garderobe merkt dat het seizoen verandert:

  • ’s Ochtends heb je het koud op de fiets, ’s middags loop je het liefst in korte mouwen en ’s avonds heb je het weer koud. De oplossing: laagjes! Maar hoe?
  • Het is geen zomer meer maar ook nog geen herfst. Je zomerjurk voelt niet meer gepast – en is te koud -, maar je winterse en donkere kleding is ook een brug te ver. Wat dan?

Subtiel flirten met de herfstmode

Om je te inspireren neem ik een mooie denimjurk van mijn klant, een witte jeans én een van mijn eigen jurken als voorbeeld.

Zo navigeer je een denimjurk van de zomer naar de herfst

Deze denimjurk is veelzijdig te combineren. Hij is heerlijk zacht en valt soepel. Omdat de jurk driekwart mouwtjes en knoopjes over de lengte heeft, kun je hem het hele jaar doordragen.

Links heb ik een zomerse combi gemaakt met een sandaal, een rieten tasje en frisse accessoires.

Rechts zie je een tof bomberjasje die je aantrekt als het kouder is op de dag. En zie je dat de accessoires al wat dieper worden in kleur én zwaarder in materiaal?

Hoe meer we richting de herfst gaan, hoe dichter de schoenen worden. Valt het je op dat ik bij de lichtere kleuren ben gebleven voor de schoenen? Dat is met reden. Een zwart of donkerblauw laarsje met een donkere panty, zou de outfit en de uitstraling iets te zwaar maken op dit moment. Blote benen zijn misschien voor sommigen te fris, trek dan een huidskleur panty aan. Ook fijn!

Een spijkerjurk kun je in de lente en zomer dragen maar ook in de herfst of winter

Draag je lichte broek nog eventjes door

Ik begrijp dat veel vrouwen geen fan zijn van lichte broeken in de winter. Je hebt gewoon zin in diepere of warmere kleuren. Prima! Maar je hoeft je lichte broeken echt nog niet op te ruimen totdat het echt winter is hoor. 🙂

Met wat aanpassingen in je keuzes voor kledingstukken, kleuren en schoenen kun je die witte of beige broeken nog erg geschikt dragen.

Je lichte of witte broek kun je ook prima in de herfst dragen

Mijn groene jurk die ik het hele jaar draag behalve in de zomer

Hij mocht uit zijn zomerslaap komen, mijn vrolijke jurk. Tot aan halverwege oktober draag ik een huidskleurpanty – als het kouder dan 19 graden is – en kies ik voor mijn nude of blauwe loafers (vergeten of de foto te zetten). De donkere panty’s bewaar ik voor als de temperatuur onder de 17 graden zakt en daar ook blijft. Dan komen ook mijn enkellaarsjes en brogues weer aan de beurt.

Ik stel het dragen van een (tussen)jas zo lang mogelijk uit totdat het écht moet. Tot die tijd leef ik in laagjes. Een vestje over mijn jurk en daarover mijn spijkerjasje. Als ik het dan nog koud heb buiten, gebruik ik mijn rode omslagdoek die dan als stola dient.

Mijn lichte tas blijf ik nog even doordragen. Ik vind de petrol tas prachtig, maar nog net iets te winters voor dit moment. Dus als ik niet aan het personal shoppen ben, draag ik mijn lichte tas.

Kledingtips hoe jij je jurk het hele jaar door draagt
Links draag ik in de nazomer en het begin van de herfst. Rechts draag ik naar de winter toe.

Kan ik je misschien helpen?

Want dan gaan lekker we aan de slag in je garderobe! We creëren talloze outfits – van top tot teen – voor nu én straks in de herfst. Heerlijk toch?

Heb je al eens 1-op-1 met mij gewerkt? Stuur me gerust een mailtje of bel me, dan doen we een seizoensupdate, leuk!

Ben je nieuw en wil je graag eerst weten wat de mogelijkheden zijn?

Het lijkt me kei leuk om samen aan de slag te gaan!

Over Céline Rohrer

Je las een blogartikel van personalshopperstylist.nl, de website van stijlcoach en personal shopper Céline Rohrer. Leuk dat je er bent!

Mijn diensten:

 

Wat nog meer?

Wie ben ik?
Wat klanten zeggen

wat-is-mijn-kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *