Wat is een stijlrecept en waarom is het nodig dat je er een hebt?

In een eerder blog laat ik je zien hoe jij je eigen stijl richting geeft. Het is één van de manieren om je eigen Stijlrecept te creëren. Maar wat is het eigenlijk?

Een Stijlrecept is persoonlijk en uniek. Het zijn woorden die omschrijven wat je smaak en stijl inhouden, wat je belangrijk vindt en waar je blij van wordt. Het is het beste wat je kunt hebben om je stijl te ontdekken én om je stijl uit te bouwen.

‘Oh, die woorden heb ik zo bedacht en opgeschreven!’

Dat dacht ik ook maar zo één twee drie makkelijk is het niet. Het grootste gedeelte van je stijl komt voort uit je persoonlijkheid, jouw waarden, hoe je in het leven staat, wat je wel en niet leuk vindt, wat je kwaliteiten zijn en wat je wilt bereiken. Het andere gedeelte van je stijl heeft te maken met je beste pasvormen, kleuren, modellen, stoffen en proporties.

Waarom is het hebben van een Stijlrecept zo belangrijk?

  • Een stijlrecept helpt je met het combineren van kleding.
  • Het geeft vorm en richting aan je eigen stijl en wat je wilt uitstralen.
  • En hoe handig: winkelen wordt veel makkelijker met een stijlrecept.

Je hoeft echt niet bang te zijn dat je dan alleen maar dezelfde soort outfits of combinaties draagt. Integendeel! Denk maar eens aan alle mooie verschillende kwaliteiten en karaktertrekken die je hebt. Laat maar zien wat voor een gaaf mens je bent!

Hoe zit het met mijn eigen Stijlrecept?

Ik houd ervan verschillende looks of stijlen te dragen. Mijn Stijlrecept helpt me bij het creëren en samenstellen van outfits, ook voor verschillende gelegenheden. Het helpt me bewust te kiezen als ik ga winkelen en voorkomt dat ik miskopen doe.

Woorden die resoneren met mijn innerlijk en wat ik wil laten zien zijn onder andere vrouwelijk, creatief, elegant en een tikje eigenzinnig. Ik houd van verrassende details en kleur.

De combinatie hierboven draag ik graag in het voorjaar en de zomer als ik naar klanten ga. De rok is een A-lijn (vrouwelijk) en valt net op de onderkant van mijn knie zodat ik hem goed in verschillende werksituaties kan dragen. Het zachtroze jasje (toegankelijk) is een mix van suède (mat) en leer (gladder) maar door de vorm wordt hij weer iets formeler. De ketting is echt fantastisch (eigenzinnig) en deze heb ik bij het Textielmuseum in Tilburg gekocht.

LaDress jurk met okergeel

Hierboven draag ik een tuniekjurk van LaDress die ik draag tijdens een dagje thuiswerken, in het weekend of soms bij klanten. Ik vind dit een heerlijke outfit. De kleurcombinatie geeft voor mij het verrassende en eigenzinnige wat ik nodig heb en door de sieraden voelt het ook lekker vrouwelijk.

Paars oranje jurk van Lien en Giel van Art in Den Bosch

Wát een fantastische kleuren heeft deze jurk van Lien & Giel. Ik was bij Art in Den Bosch en zag hem hangen.. De print kende ik al maar dit model, tja dáár staat gewoon Céline op. Deze jurk draag ik als ik me supergoed voel. Ik merk dat ik hem vaak op vrijdag of in het weekend draag, omdat het dan nét wat gezelliger voelt.

Je stijlrecept verandert

Het is gebruikelijk dat je persoonlijke stijl zich over de jaren aanpast. Je bent een mens en je levensstijl verandert nou eenmaal. Je voorkeuren veranderen en sommige dingen worden nu eenmaal meer of minder belangrijk als je je door het leven beweegt.

Maar ik pas niet in een hokje

Dat is ook niet de bedoeling van een eigen stijl. Het is begrijpelijk dat deze gedachte misschien opspeelt als je je persoonlijke stijl ontdekt. Je wil immers niet in een hokje gestopt worden. Mijn Stijlrecept maakt mij ook geen eenheidsworst, toch?

Jij en ik willen onze eigen stijlexpressie laten zien! En dat is precies wat het hebben van een Stijlrecept doet; het geeft je richting en handvatten. Het mooie is dat je meerdere kanten van jezelf in je outfits kan laten zien. Dat is het leuke en bijzondere ervan!

Kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl

Weet je wat nou zo mooi is? Als jouw garderobe bestaat uit kleding die je bewust gekozen en gekocht hebt vanuit je eigen unieke stijl, dan kun jij eindeloos combinaties maken. Dan ben je voor elke gelegenheid goed gekleed. Dat is een waarheid als een koe!

Mocht je nou denken ‘maar ik weet heel goed wat ik leuk vind’, super. Het enige wat een Stijlrecept doet, is jouw gevoel verwoorden. Dat gevoel dat diep van binnen zit en eruit wil. Een aantal mooie woorden die je gebruikt om je eigen stijl te definiëren, om te laten zien waar je van houdt. En als je denkt dat een stijlrecept je beperkt, dan heb je simpelweg het juiste recept nog niet gevonden!

wat-is-mijn-kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *