4 Tips hoe te shoppen in je eigen kledingkast

5 Tips hoe je comfortabel en verzorgd voor de dag komt als je jonge kinderen hebt en weinig tijd

Ik heb zelf geen kinderen en spreek dus niet uit eigen ervaring. Hoe kan ik dan dit blog schrijven? Omdat het gros van mijn klanten vrouwen zijn met (jonge) kinderen en ik ontzettend goed begrijp waar zij tegenaan lopen. Ik vind het geweldig wanneer ze zich weer zelfverzekerd en mooi voelen en dat ook mensen in hun omgeving zeggen ‘Wat zie je er goed uit’. Daarom deel ik graag mijn tips met je, hopelijk helpt het je op weg.

Als je kleine kinderen hebt, is de kans groot dat je bijna al je tijd besteedt aan het verzorgen van je gezin. Wanneer je dan ook nog werkt, in loondienst of als ondernemer, is het vaak zoeken naar een goede balans tussen je gezin en werk. Wat er dan vaak bij inschiet, is het goed zorgen voor jezelf.

Dat is super logisch natuurlijk, maar laatst had ik daar een fijn gesprek over met een klant wat ik graag met je wil delen.

Ze vertelde dat ze al langer kledingadvies wilde, maar ze voelde zich hier een beetje schuldig over. Alsof ze het niet verdiende, omdat ze zichzelf dan op de eerste plaats zette terwijl anderen haar zo hard nodig hebben.

“Maar”, zei ze, “je kan pas aan een ander geven als jouw eigen beker vol zit.”

Voel je wat ze bedoelt?

Hoe jij jouw beker vult, hangt af van wat jij belangrijk vindt, waar je plezier aan beleeft of juist waar je voor jouw gevoel wat hulp bij kan gebruiken. Als stijlcoach en personal shopper focus ik in dit blog op jouw kleding.

Want juist omdat er zoveel veranderd is – je lichaam, je leven en vaak ook je persoonlijke stijl – voelen veel vrouwen zich onzeker over hun kleding en stijl. De kleding die je voorheen graag droeg, voelt nu ineens anders.

Komt het bovenstaande je bekend voor? Je bent hier niet de enige in, maar weet je? Je verdient het om je goed te voelen! Neem van mij aan: je kunt er verzorgd uitzien zonder dat je jou dit veel tijd kost.

Met deze 5 tips zie je er thuis, op je werk én op de geitjesboerderij leuk uit. Zonder dat het jou veel tijd kost.

Deze tips zijn uiteraard ook super geschikt als je geen kinderen hebt.

1. Een printje doet wonderen

Een jurk, top, blouse of zelfs een broek in één van je favoriete printjes is een makkelijke manier om je outfit wat extra’s te geven zonder dat het je veel moeite of tijd hoeft te kosten. Een dessin of motief is daarnaast ideaal om eventuele vlekjes te verbloemen.

Daarnaast kun je dessins en motiefjes handig inzetten om bepaalde lichaamsdelen te accentueren of juist camoufleren. Hier lees je meer over in mijn blog ‘Zo draag je printjes en patronen’.

En ja, ook een jurk is als je kinderen hebt heel geschikt om te dragen. Juíst dan, want met een jurk ben je in één keer klaar. De voorwaarde is uiteraard dat hij lekker zit en dat je niet tegen je billen aankijkt als je bukt. 😉

2. Een goede pasvorm en fijne stoffen

De kleding die je draagt moet altijd comfortabel voelen, lekker zitten en goed passen. Ongeacht in welke levensfase jij je bevindt.

Maar als je jonge kinderen hebt, ben je vaak veel in de weer, je moet regelmatig bukken en ook je kleding zal vaker vies worden. Dan is het belangrijk dat de stoffen en pasvormen die je draagt, praktisch zijn en tegen een stootje kunnen.

Dat brengt me bij de volgende vraag, aan wat voor soort kleding of stoffen denk jij als je aan comfortabele kleding denkt? Joggingbroeken? Casual kleding die wel lekker zit maar er niet leuk of stijlvol uitziet? Dan heb ik goed nieuws voor je want er mooi uitzien en comfort hoeven elkaar niet uit te sluiten. Integendeel!

Wat dacht je van kleding in travelstof? Dat is een stof die heerlijk comfortabel zit, er netjes uitziet én die je niet mag strijken.

tips voor als je weinig tijd hebt maar er toch leuk uit wilt zien

3. Maak je outfit af met een derde stuk

Draag je vaak een spijkerbroek met een t-shirt of trui erop maar vind je dat het wat spannender mag? Vraag jij je soms af wat het nou is dat een outfit compleet maakt? Eén van de antwoorden is: een derde stuk.

Wat is een derde stuk precies? Denk aan:

  • Een blazer,
  • Een spijkerjasje,
  • Een gilet,
  • Een (mouwloos) vest,
  • Een bikerjasje,
  • Maar ook accessoires zoals een riem, een sjaal, toffe (platte) schoenen of sieraden.

Het derde stuk geeft jouw outfit extra smaak en persoonlijkheid en zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerd en goed voelt in je kleding.

4. Make up

Je verklaart me misschien voor gek want hallo, waar moet je de tijd vandaan halen om jezelf op te maken?

Je hoeft echt niet heel je gezicht vol te plamuren. En ook als je geen tot weinig make-up gebruikt, is deze tip de moeite waard om eens over na te denken.

Een beetje mascara of eye-liner, wat rouge en een getinte lipgloss geeft je een frisse uitstraling. Geloof me, een beetje make-up doet wonderen voor je zelfvertrouwen en voor je uitstraling.

Linda – “comfort en er mooi uitzien sluiten elkaar niet uit”

“Door twee zwangerschappen is mijn lichaam veranderd, maar ikzelf als persoon ook. Ik was zoekende naar een kledingstyle die past bij mijn lichaam en mijn nieuwe leven als moeder. Het dagelijkse gevoel van ‘niets om aan te trekken’ als je voor de kast staat. Daar wilde ik van af.

Bij de garderobecheck heb ik mijn kledingkast opnieuw ontdekt. Je leert weer nieuwe combinaties te maken. Bij het shoppen heb ik allemaal leuke nieuwe kledingstukken gekocht. Ik ben het gevoel van ‘niets om aan te trekken’ helemaal kwijt. Ik heb nu meer last van het luxeprobleem dat ik niet kan kiezen ?

Ik weet nu dat comfort en er mooi uit zien elkaar niet uitsluiten. Je hebt me laten inzien dat je op de geitjesboerderij er ook mooi mag uit zien. Ik ben erg blij met de adviezen die ik heb gekregen.”

5. Ringen en armbanden

Ik werk veel met vrouwen die (jonge) kinderen hebben. Zij geven aan dat ze (lange) oorbellen en kettingen bijna niet dragen als de kinderen nog heel jong zijn. Dat snap ik goed.

Wil je graag zonder risico toch sieraden dragen? Dan zijn ringen en bangle armbanden leuke opties. Mocht je baby of peuter eraan zitten of trekken, gebeurt er niets. 🙂 En ook kleinere oorbellen of knopjes zijn vaak veilig voor je oren.

Wil jij je weer zelfverzekerd voelen en complimentjes krijgen?

Voel je dat je behoefte hebt aan een makkelijke maar mooie garderobe die aansluit bij je nieuwe leven? En wil je dit net als Linda graag in één keer goed (en gezellig) aanpakken met mijn hulp? Kijk dan eens bij Jouw Stijl op Maat of plan een vrijblijvend belafspraakje in. Dan maken we kennis en bekijken we samen hoe ik je het beste kan helpen.

Céline Rohrer

Personal shopper & stylist

Mijn naam is Céline Rohrer en al 12 jaar help ik als stijlcoach – veelal vrouwen maar ook een aantal moedige mannen – uit te vinden welke kleding past bij je persoonlijkheid. 

Nieuwste blogs

Categorieën

No data was found
No data was found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kom vol zelfvertrouwen voor de dag!

Zo kan ik je helpen

Je Digirobe

Nieuwe kledingcombinaties uit je eigen kast

Vind je het lastig om je kleding te combineren? Laat mij het voor je doen via Je Digirobe, een app waarin jij je garderobe met mij kunt delen. Voortaan kies jij zó een outfit uit je kast.

Jouw Stijl op Maat

Ontdek je eigen, unieke kledingstijl en kom vol zelfvertrouwen voor de dag

Kost kiezen en kopen van kleding je veel energie… en ben je dan nóg nooit tevreden? Ik laat je met andere ogen naar je kleding – en jezelf! – kijken. Je voelt je voortaan heerlijk zelfverzekerd!

Personal shopping

Trek voortaan elke dag een positief gevoel aan

Na een dag samen shoppen kies jij voortaan alleen maar kleding waar jij happy van wordt. Dit bespaart je geld aan kleding die je niet draagt. Vaarwel miskopen, hallo complimenten!

Garderobecheck

Blaas je kledingkast nieuw leven in en straal uit hoe jij je voelt

Je bestaande garderobe komt weer tot leven met talloze nieuwe combinaties. Ontdek je unieke Stijlrecept en sta voortaan weer elke dag met plezier voor je kledingkast.