Wat draag je als je gewicht verliest

Hoe laat je jouw garderobe voor je werken als je afvalt?

Dit is geen blog over of en hoe je moet afvallen. Nee, ik heb dit geschreven om jou te helpen jouw garderobe voor je te laten werken terwijl je afvalt, in het geval je daar nu mee bezig bent.

Het is mijn oprechte overtuiging dat jij je goed mag voelen over jezelf. Elke dag. Welk gewicht je ook hebt. En ik ben er ook heilig van overtuigd dat jij een positief gevoel kunt aantrekken als jij je ’s ochtends aankleedt en jezelf optut. Dit is een waarheid als een koe!

Het gaat er niet om dat jij wacht totdat je 5 kilo afvalt, of de daaropvolgende 5 kilo, om jezelf beter te voelen. Het gaat om het hier en nu. Het leven is veel te kort om hier ook maar enigszins anders over te denken én te handelen!

Momenteel ben ik 8 kilo afgevallen met het voedingsplan van NewFysic  en still going strong. Koningin Máxima is met ditzelfde voedingsplan ook 10 kilo verloren, altijd leuk om even te vermelden. Ik was overigens voor die 8 kilo even gelukkig als nu. Ik wachtte niet op een fictief moment in de toekomst om happy met mezelf te zijn. Waarom ik dan ben gaan afvallen? Heel simpel, ik was teruggevallen in een levensstijl (lees niet gezond en erg onregelmatig eten) die me niet beviel.

Genoeg gepreekt, ik ga door met mijn tips. Veel van deze tips helpen je trouwens ook als je zwanger bent en je niet gelijk heel je bankrekening wilt plunderen door een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen elk trimester.

10 Tips om jouw garderobe voor je te laten werken terwijl je gewicht verliest

Tip 1: Het is heel verleidelijk om nieuwe kleding te blijven kopen als je gewicht verliest omdat het eerste wat je opvalt is hoe jouw kleding past. Wees echter een beetje voorzichtig met dit. Hier komt een stukje mindfulness bij kijken. Het heeft geen zin om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen elke keer dat jij een kledingmaat (is ongeveer 5 kilo) verliest. Zowel economisch als praktisch niet, en laten we het milieu ook niet vergeten.

Tip 2: Pas je garderobe aan, en doe dit vaak tijdens het proces van afvallen. Ikzelf maak elke maand mini aanpassingen aan mijn garderobe. Je komt er dan achter dat sommige kledingstukken je niet meer geweldig laten voelen. Laat alleen díe stukken in je garderobe waar jij 100% happy van wordt. Het heeft namelijk ook geen zin om kleding te bewaren die je niet meer dient of niet meer bij je past. Dat is onnodige kastvulling en geeft alleen maar onrust in je hoofd.

Tip 3: Ruim kleding op die nu te groot is voor je. Oké dit is heel lastig want waarschijnlijk komt die gremlin dan weer om de hoek kijken.. ‘wat als ik weer aankom?’ Maar wat als het eraf blijft! ‘Maar ik heb zoveel geld uitgegeven aan die jurk.’ Doneer de te grote kleding aan een goed doel of geef het aan een vriendin die er blij mee is.

Tip 4: Laat jouw favoriete en basisstukken aanpassen door een coupeur. Sommige coupeurs verrichten wonderen. Zoals die van mij! Laat jouw lievelingsstukken aanpassen zodat ze je weer passen. Mijn halve garderobe is al langs de coupeur geweest en dankzij hem kan ik ze blijven dragen! Ik heb zowel kledingstukken laten innemen als laten uitleggen.

Tip 5: Als je een paar favoriete jeans of broek hebt, koop hem een maat kleiner als je gewicht verliest. Als je onderstukken goed passen, dan kun je nog veel doen met je tops die op dat moment iets te groot zijn. Als je zwanger bent, dan pas je dit omgekeerd toe. Je huidige tops kun je waarschijnlijk blijven dragen tijdens je zwangerschap, maar het zijn je broeken die je moet updaten om je buikje te kunnen huisvesten.

Tip 6: Omarm (tijdelijk) kleding in stretchstof of jersey om een ‘uitgezakte uitstraling’ te voorkomen. En ik bedoel geen huispakken of kleding die je alleen thuis draagt. Ik bedoel een goede kwaliteit jersey of wol. Denk aan tops, jersey jurken en rokken, tunieken of leggings.

Tip 7: Bezoek kringloopwinkels. Als je toch graag kleding wilt kopen terwijl je aan het afvallen bent, kijk dan eens bij een goede kringloop winkel naar nieuwe stuks. Zo kun je toch shoppen zonder je hele budget op te maken. Wees hierbij wel kritisch! Stel jezelf deze vragen zodat je miskopen voorkomt.

Tip 8: Leen van vriendinnen. Ik heb een heel gave cocktailjurk geleend van een vriendin toen ik een feest had maar niet gelijk een grote uitgave wilde doen voor een jurk die ik echt maar één keer zou dragen.

Tip 9: Trakteer jezelf op nieuwe accessoires en schoenen. Accessoires maken je outfit af! Ze passen altijd en laten je niet in de steek om jou de gewenste uitstraling te geven die je wilt.

Tip 10: Wanneer je je goal haalt, plan bewust in hoe jij je nieuwe garderobe wilt vormgeven. De kans is namelijk erg groot dat jouw persoonlijke stijl is veranderd en dat je deze opnieuw gaat ontdekken. Hoe je jouw eigen stijl (her)ontdekt leer ik je in mijn gratis e-cursus Ontdek jouw persoonlijke stijl.

Nu ben ik benieuwd, heb jij nog tips die je wilt delen? Heb je zelf dit proces meegemaakt of zit je er middenin? Ik hoor graag van je!

Ben je toe aan een nieuwe garderobe maar weet je niet hoe je deze wilt vormgeven? Dan gaan jij en ik samen aan de slag met kledingadvies in de praktijk.

wat-is-mijn-kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *