Dit is Celine Rohrer

Jouw stijl vanbinnen & buiten. Een oefening om je stijlrichting te bepalen

Vrouwelijk of stoer.
Zakelijk of casual.
Creatief of naturel.
Of graag een mooie mix?

Jij bent uniek en daarmee is je eigen Stijlrecept even uniek en persoonlijk. Je voelt je pas écht mooi en jezelf als jij outfits draagt die je persoonlijkheid onderstrepen. Ik laat je zien hoe jij je eigen stijl richting geeft.

Het enige dat vast staat, is verandering

Ook al lijkt het misschien niet zo, wij zijn continue in ontwikkeling. Ook stijl is daarom continue in beweging. Kleine of grote veranderingen, we maken het allemaal mee. Sommigen ervaren het misschien wat meer onbewust maar het is voelbaar als je er wat aandacht aan besteed.

Hoe heeft mijn eigen Stijlrecept zich ontwikkeld?

Elk jaar sta ik stil bij mijn eigen stijl. Wat heb ik nodig van mijn kleding en wat wil ik uitstralen? Waar voel ik me mooi, fijn en zelfverzekerd in? Is er iets veranderd misschien? Dit jaar neem ik je mee als reisgenootje zodat ook jij deze oefening kunt doen om je eigen stijlrichting te bepalen.

Favoriete Objectoefening

Één van de huiswerkopdrachten die ik mijn klanten meegeef is de Favoriete Objectoefening. Het is een onderdeel om je eigen Stijlrecept te creëren. Deze oefening is een korte, creatieve maar doeltreffende manier om je stijl te (her)ontdekken. Bijna iedereen vindt dit de moeilijkste opdracht maar als je je verstand uitzet is hij heel leuk!

Boter, kaas en eieren manier

Wat heb je nodig?

 • Een vel papier
 • Een liniaal of iets waarmee je netjes lijnen kan trekken
 • Een pen
 • Jouw allerfavorietste object waar je van houdt.

Teken op een vel papier de lijnen van het boter, kaas en eierenspel. Als je hem getekend hebt dan heb je 9 vakjes. Je mag het ook gewoon onder elkaar zetten, maar dit is wel zo leuk toch?

Wat voor object kies je?

Als ik met mijn klant samen het Stijlrecept voor haar creëer dan bespreken we 3 voorwerpen. Voor deze keer beperk ik me tot 1 object. Ook dát geeft al een goede richting voor je persoonlijke stijl!

Het object mag kitsch zijn, een kunstvoorwerp, sieraden, porselein, bloemen, textiel.. Kies een object of voorwerp dat je esthetisch mooi vindt. Het doel van deze oefening is dat je het object echt mooi vindt; minder belangrijk is daarom de herinnering die je eraan hebt!

Mijn favoriete ring - stijloefening
Deze ring heb ik al sinds mijn 13e en ik vind hem prachtig! 

Er zijn veel dingen waar ik van houd maar ik heb een accessoire gekozen die ik sinds jaar en dag draag. Ik heb deze ring op mijn 13e gekocht en ik vind het nog steeds mijn mooiste sieraad. Ik ben benieuwd welke woorden er zo meteen in me opkomen.

Beschrijf je favoriete object

Terwijl ik naar mijn ring kijk, begin ik hem te beschrijven. In het middelste gedeelte van het lege boter, kaas en eierenspel vul ik mijn naam in en mijn favoriete object dat ik gekozen heb.

Hoe beschrijf ik mijn ring, welke woorden komen er in me op als ik ernaar kijk? Wat vind ik van de vorm, het ontwerp, wat vind ik er mooi aan? Welke woorden vind ik bij mijn ring passen? Alle woorden die ik kan bedenken schrijf ik in de omliggende vakjes.

Bepaal je persoonlijke stijl - oefening
Mijn favoriete objectoefening

Wat vind je ervan als iemand jou met deze woorden zou beschrijven?

Nu bekijk je de woorden die je hebt opgeschreven en vraag jezelf af: zou het een compliment zijn als mensen deze woorden gebruiken om jou te omschrijven? De truc met deze oefening is namelijk dat als jij een object kiest waar je écht van houdt en die je prachtig vindt, de kans groot is dat jij jezelf beschrijft!

Oké, laten we eens naar mijn eigen woorden kijken die ik heb opgeschreven. Zou ik me gevleid voelen als iemand deze woorden zou gebruiken om mij te beschrijven?

Opvallend: Hmm, ik wil niet opvallen maar ik vind het wel fijn als ik gezien word.
Eigenzinnig: Dat ben ik ja 😊
Vrouwelijk: Oh ja, ik zou gevleid zijn.
Onverwacht: Eh niet echt denk ik.
Creatief: Absoluut.
Mooi: Ik zou er verlegen van worden als iemand dat zou zeggen maar het is natuurlijk wel leuk!
Speels/plezierig: Ik hou van fun en gezelligheid. Ik vind vooral dat het leven en kleding je plezier moet geven. Dus ik denk het wel.
Elegant: Ik zou vereerd zijn!

Gebruik een aantal van deze woorden als stijlrichting

Vertegenwoordigen alleen déze woorden mijn stijl? Een aantal ervan zeer zeker. Zoals vrouwelijk, creatief, elegant en een tikje eigenzinnig. Maar ik voel dat er nog meer in me zit wat gezien wil worden in mijn kleding, kleuren en accessoires. Voor nu kan ik al mooi aan de slag met deze woorden en outfits creëren die een aantal van deze stijlwoorden laten zien. Heerlijk!

Nu ben jij aan de beurt

Ik ben heel benieuwd welk favoriete object jij kiest en welke woorden je daarbij vindt passen. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Dat zou ik superleuk vinden!

Je las net een blog van Céline Rohrer

Ik schrijf niet alleen blogs. Als stijlcoach en personal shopper help ik jou te kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl.

Misschien wil je weten wat ik nog méér voor je kan doen, en hoe jou dat verder helpt:

 

Wat nog meer? 

Over mij
Klantervaringen

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
2 antwoorden
 1. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Hoi Celine,
  Wat een geweldige oefening om je stijlrecept eens te verfrissen. Hij heeft mij echt verder geholpen. En dat met het kijken naar een bos kunstbloemen, een paar pumps, een ketting en mijn nagels. Bedankt voor de inspiratie!
  Groetjes, Hanneke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *