printjes en patronen dragen is praktisch en persoonlijk

Printjes en patronen dragen is praktisch én persoonlijk (deel 2)

Ik schrijf een reeks blogposts over printjes en motieven in kleding. In deel 1 vertel ik waar je rekening mee kunt houden als je je figuur wil flatteren. In dit blog – deel 2 – vertel ik waarom een printje zowel praktisch als heel persoonlijk is.

Waarom is een print praktisch?

Misschien denk je dat dessins in je kleding helemaal niet handig is als je optimaal gebruik wil maken van je garderobe. Maar stel jezelf eens voor hoe snel je in een combinatiesleur raakt als je voornamelijk effen kledingstukken draagt?

  • Een aantal mooie prints of leuke dessins blazen je garderobe leven in. Printjes en dessins zijn een mooie aanvulling op je garderobe.
  • Een printje is heel geschikt om bepaalde gebieden te accentueren of eventuele oneffenheidjes te verbloemen.
  • Wanneer je een printje draagt vallen vlekjes minder op dan wanneer je een effen kledingstuk aan hebt.
Een print in je kleding is veelzijdig te combineren

Dessins zijn heel persoonlijk

We zijn in een klein winkeltje in het knusse centrum van Carpentras, Frankrijk. In de winkel verkopen ze kleding van het merk Petit Bateau en ik kijk verlekkerd naar een zalmroze met wit gestreept truitje met boothals. Ik ben helemaal verliefd.

Op de één of andere manier heeft die specifieke situatie zich genesteld in mijn onderbewustzijn en is een eigen leven gaan leiden. En ik was toen 10 of 11, kun je nagaan! De sfeer in de kleine winkel, de fijne vakanties die ik daar elk jaar beleefde met mijn ouders, broertje en tantes uit Zwitserland, de romantische omgeving van de Provence.

Dus wanneer ik nu een gestreept kledingstuk zie – vooral met een boothals -, denk ik terug aan die namiddag en aan de Provence.

Printjes kunnen je herinneren aan bepaalde gebeurtenissen of momenten in je leven, positief en soms ook negatief. Vaak heb je niet eens door dat je tijdens je leven voor- en afkeuren opbouwt voor bepaalde dessins en dat dit ergens vandaan komt.

Zie je hoe persoonlijk een printje of een patroon is?

Ik ben heel benieuwd welke herinneringen jij verbindt met printjes.

En wist je dat de dessins die jij draagt en leuk vindt óók wat zeggen over je persoonlijkheid en hoe je in het leven staat? In deel 3 – Dit zeggen de verschillende printjes en patronen over je persoonlijkheid – leg ik dit uit.

Je las net een blog van Céline Rohrer

Ik schrijf niet alleen blogs. Als stijlcoach en personal shopper help ik jou te kiezen, kopen en combineren vanuit je eigen stijl.

Misschien wil je weten wat ik nog méér voor je kan doen, en hoe jou dat verder helpt:

 

Wat nog meer? 

Over mij
Klantervaringen

hoe kom ik achter mijn persoonlijke kledingstijl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *